Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nehoda na přejezdu

Tábor - Řidič dodávky pravděpodobně nerespektoval světelné dopravní značení a vjel na železniční přejezd. 

 

Dnešního dne v 12:20 hod. přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o střetu motorového vlaku a dodávky v Táboře na Měšické ulici. Na místo vyjeli policisté Skupiny dopravních nehod Územního odboru Tábor, kteří zjistili, že je lehce zraněn pouze řidič užitkového vozidla tovární značky Fiat Ducato.

Dle prvotního šetření jel řidič po Měšické ulici od firmy Dřevoprodej k Soběslavské ulici, kdy pravděpodobně nerespektoval dopravní signalizační zařízení a vjel na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděla motorová vlaková souprava z Vysočiny do Tábora. Strojvedoucí začal intenzivně brzdit rychlobrzdou vlaku, aby co nejmenší rychlosti narazil do zadní části dodávky, čímž pravděpodobně zabránil větším následkům. Ve vlakové soupravě cestovalo cca 35 osob, nikdo se při nárazu nezranil, vnikla pouze hmotná škoda. Řidiči dodávky utrpěl pouze lehké zranění, které bylo ošetřeno na místě osádkou vozidla Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

V jednání řidiče lze spatřovat přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 500 000 korun.

Provoz na železniční trati a pozemní komunikaci bude omezen do 15:00 hod., poté však nebude v činnosti světelné signalizační zařízení na železničním přejezdu, až do jeho opravy.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

14. července 2017

vytisknout  e-mailem