Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehody na průtahu Libercem zkomplikovaly dopravu

LIBEREC - Dvě nehody na silnici I/35 v Liberci, u sjezdu na Jablonec dnes ráno omezily dopravu a zpomalily provoz řidičů jedoucích na Prahu. 

Dnes, krátce před šestou hodinou ranní přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení o havárii vozidla na silnici I. třídy č. 35 v Liberci, u sjezdu na Jablonec nad Nisou. Ve směru na Prahu jel řidič vozidla Renault, který zřejmě reagoval na situaci v provozu před ním prudkým bržděním, dostal na mokré vozovce smyk a naboural do středových svodidel. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Předběžná škoda na vozidle Renault byla vyčíslena na 30 tisíc korun. 

O chvíli později, když na místě vyšetřovali dopravní nehodu policisté ze Skupiny dopravních nehod a měli na vozidle zapnutá výstražná modrá světla, došlo ve stejném místě k dalšímu střetu. Tentokrát nezvládl řízení řidič osobního vozidla Opel Corsa, které jelo ve stejném směru na Prahu. Řidič nedokázal včas zareagovat na dopravní nehodu a narazil do zadní části policejního vozidla VW Transporter. Při této nehodě došlo k blíže nespecifikovanému zranění řidiče Oplu a jeho dvou spolujezdců - na předním a zadním sedadle a dále i k zatím blíže nespecifikovanému zranění řidiče z předešlé nehody, řidiče vozidla Renault, který v době střetu seděl po dobu vyšetřování předešlé události ve vozidle VW Transporter. Dechové zkoušky u účastníků této druhé dopravní nehody byly rovněž negativní. Předběžná škoda na policejním vozidle je ve výši 100 tisíc korun. 

V době vyšetřování těchto dvou dopravních nehod byl v daném úseku omezen provoz pouze v jednom jízdním pruhu, a to po dobu tří hodin. Řidiči museli počítat s jistým zpožděním, neboť se zde tvořily kolony. Krátce před půl desátou hodinou dopoledne byla komunikace opět plně zprůjezdněna. 
 

29. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem