Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehoda na silnici I/34

PELHŘIMOVSKO: Z nádrží kamionu uniklo několik set litrů nafty.  

Pelhřimovsko - Dnes, 29. března krátce před 02,00 hodinou se stala dopravní nehoda na úseku silnice I/34 mezi Humpolcem a Pelhřimovem. Řidič kamionu jel od Humpolce. Za odbočkou směrem na Kojčice řidič vjel do protisměru (zřejmě usnul), kde narazil do dodávky. Dodávka se od něho odrazila a narazila vlevo do svodidel. Kamion pokračoval v jízdě v protisměru, narazil do svodidel a vjel do silničního příkopu, kde se převrátil na bok.
Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič (34) dodávky, který byl převezen na ošetření do pelhřimovské nemocnice. Řidič kamionu nebyl zraněn.
Při nehodě došlo k úniku přibližně 1000 litrů nafty z nádrží kamionu. Na místě zasahují hasiči, kteří sanují vyteklou naftu. Rovněž na místě byli přítomni zástupci odboru životního prostředí. Škoda na kamionu byla předběžně vyčíslena na 500.000 korun, škoda na dodávce na 200.000 korun a škoda, která vznikla únikem nafty je předběžně vyčíslena v rozmezí 500.000 až 1 milión korun.  
 
     V současné době probíhá překládání nákladu (náhradní díly na vozidla) z poškozeného kamionu. Na vozovce je umístěna světelná signalizace, která řídí provoz. Po přeložení nákladu začne vyprošťování kamionu a vozovka bude zřejmě uzavřena.
 

Kojčice 29.3.11.jpgKojčice 29.3.11 2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
29. března 2011

 

vytisknout  e-mailem