Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda nákladního vozidla, škoda 700 tis.Kč

muž napadl strážníky, pachatel si odnesl turistický set a zapalovače  

 
Nehoda nákladního vozidla, převrácení návěsu, hmotná škoda přesáhla částku 700 tisíc Kč 
Dne 14. l. 2009 v 18,50 hodin na silnici mezi obcemi Třemešná a Vysoká došlo k dopravní nehodě. Řidič jedoucí s nákladním vozidlem Scania s návěsem v levotočivé zatáčce dostal na zasněžené vozovce s tahačem smyk, který nezvládl. Soupravou vjel za pravý okraj komunikace, kde narazil do dopravní značky - směrové tabule. Následně došlo k převrácení návěsu na pravý bok.
Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo.
Na tahači vznikla následkem nehody škoda ve výši 200 000 Kč, na návěsu škoda ve výši 500 000 Kč a na dopravní značce škoda ve výši 1 000 Kč.
U 33 letého řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. Na místě zasahovala jednotka HZS, která provedla úkony k zabránění úniku provozních kapalin z vozidla.
 
 
Řidička narazila do stromů, jedno lehké zranění
Ve středu 14. 1. 2009 v 17,30 hodin došlo na úseku silnice mezi obcemi Krnov a Zátor k dopravní nehodě. Zde 23 letá řidička s vozidlem Renault Megane při jízdě na sněhem pokryté komunikaci dostala s vozidlem smyk a vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do skupiny stromů. U řidičky došlo k lehkému zranění s dosud neurčenou dobou léčení. Byla u ní policisty provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Následkem nehody na vozidle vznikla škoda ve výši 50 000 Kč.
 
  
                                                      
Pachatel si odnesl zapalovače a turistický set   
V nočních hodinách 13.1.2009 dosud neznámý pachatel na ulici Nádražní v Krnově vstoupil do volně přístupného vestibulu vlakového nádraží. Zde následně rozbil skleněnou výplň výlohy novinového stánku, který se nachází v prostorách vestibulu. Z výlohy odcizil tři kusy benzínových zapalovačů v hodnotě 1 000 Kč, turistický set v hodnotě 1 000 Kč, který obsahoval turistické pomůcky (svítilnu, nápojovou kovovou lahvičku, univerzální kleště s různým nářadím a kovovou buzolu). Dále odcizil i několik kusů obyčejných plastových zapalovačů v celkové hodnotě 4 060 Kč. Poškozením výlohy pachatel způsobil majiteli stánku škodu ve výši 262 Kč.
Případ nadále šetří OOP Krnov. 
 
 
Muž napadl strážníky městské policie, Krnov
Dne 14.1.2009 kriminalisté z oddělení obecné kriminality SKPV Krnov zahájili trestní stíhání 30 letého muže z Krnova pro spáchání trestných činů útoku na veřejného činitele a výtržnictví. Skutků se dle obvinění dopustil tím, že dne 27.12.2008 okolo 3,00 hodin v Krnově na ulici Soukenická v místní herně, po předchozím požití alkoholických nápojů a neúspěšných vysokých sázkách ve výherních automatech, začal v přítomnosti dalších návštěvníků herny a obsluhujícího personálu do výherních hracích automatů kopat a bouchat pěstí. Opakovaně byl napomínán krupiérkou, ale muž svého jednání nezanechal a začal krupiérku slovně, velmi vulgárním způsobem napadat. Žena následně na základě těchto incidentů zavolala dvoučlennou hlídku strážníků městské policie Krnov. Obviněný muž však ani po příjezdu strážníků od svého jednání neupustil. Začal slovně napadat i přítomné strážníky. Nakonec jednoho ze strážníků napadl fyzicky ( kopal nohou a snažil se údery pěstí zasáhnou obličej). Následně strážník obviněnému za použití donucovacích prostředků nasadil služební pouta. V souvislosti s vedeným útokem došlo u napadeného strážníka ke stržení služebního odznaku ze stejnokroje, drobnému poškození žaluzie a stojanového věšáku. Ke zranění účastníků ani škodě na majetku nedošlo. Obviněný byl převezen na OOP ČR Krnov.  
 
 
 
vrchní inspektor nprap. ing. Křištofová Ivana
 
 

vytisknout  e-mailem