Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda, řidič pod vlivem alkoholu

Ostrava: Usedl za volant s více než 3 promilemi alkoholu. Narazil do osvětlení… 

K jedné z dalších dopravních nehod (informovala jsem již o řidiči, který vjel dopoledne v Havířově do protisměru a střetl se s dalším vozidlem) došlo dnes před 16. hodinou v Ostravě, městské části  Zábřeh. Muž (ročník 1965) jel po frekventované ulici Čujkovova. Nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a narazil (v jeho směru jízdy) do sloupu veřejného osvětlení. Vozidlo vlivem nárazu zůstalo nakonec stát napříč přes oba jízdní pruhy komunikace. Nehoda se obešla bez zranění.

Na místo přijeli kromě hasičů také policisté. Bylo zapotřebí po nezbytně nutnou dobu plně uzavřít komunikaci, což zajistili policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Ostrava. Do úplného obnovení provozu řídili policisté a strážníci dopravu kyvadlově.

Policisté provedli dokumentaci nehody. Výsledek dechové zkoušky u řidiče byl pozitivní – přístroj vykázal hodnotu přesahující 3 promile alkoholu v dechu. Policisté zadrželi muži řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V prověřování věci budou i nadále pokračovat.

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 15. dubna 2022

vytisknout  e-mailem