Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda s těžkým zraněním

LOUNY - Řidič oktávky nedal přednost traktoru. 

Sobotní nehoda osobního vozidla zn. Škoda Octavia a traktoru skončila těžkým zraněním traktoristy. Odehrála se po 19. hodině na silnici I. třídy č. 27 v katastru obce Žatec. Pětadvacetiletý řidič oktávie jel po vedlejší silnici ulicí Husova ve směru od Žatce a na křižovatce se silnicí č. 27 chtěl odbočit vlevo na Plzeň. Nedal však přednost v jízdě 50letému řidiči traktoru, který jel po hlavní silnici ve směru od Plzně na Most. Při dopravní nehodě utrpěl traktorista těžké zranění levého kyčelního kloubu, které si vyžádá několikatýdenní léčbu. Alkohol nebyl zjištěn ani u jednoho z řidičů. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nenapravitelný zloděj  

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 43letému muži z Loun. Ačkoli již byl dříve trestán - dvakrát odsouzen za přečiny krádeže Okresním soudem v Lounech k nepodmíněným trestům odnětí svobody s tím, že poslední  trest vykonal teprve 18. ledna tohoto roku, kradl znovu. V jednom lounském penzionu okradl v minulých dnech dvě osoby. Z odložené kabelky a dále z volně odložené bundy jim odcizil peněženky s doklady, penězi, platební kartou a dalšími věcmi. Další krádeže se dopustil v jedné prodejně smíšeného zboží v Lounech, kde odcizil pět čokolád. Svým jednáním tak způsobil škodu za celkem 2 565 Kč. Po provedených úkonech byl podezřelý recidivista propuštěn. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Krádež v plavecké hale   

Policisté pátrají po pachateli, který v úterý odpoledne kradl v plavecké hale v Lounech. Na pánské šatně vytrhl dvířka skříňky, ohnul plech a následně odcizil mobilní telefon, platební kartu a doklady poškozeného. Způsobil mu tím škodu přesahující 4 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Zloděj vyrušen, z místa utekl

V noci o víkendu vnikl na oplocený pozemek jednoho rodinného domu v Jimlíně u Loun dosud nezjištěný poberta. Z nezajištěné dílny vynesl vrtačku a dále několik balíčků mraženého masa, a poté vnikl neuzamčenými dveřmi i do chodby samotného domu. Tam byl přistižen majitelem a z místa utekl. Policisté případ šetří jako pokus trestného činu krádeže a trestný čin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 28. ledna 2015 

 

vytisknout  e-mailem