Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda s těžkým zraněním v Provodíně

ČESKOLIPSKO - Ve čtvrtek odpoledne nedal v obci Provodín řidič nákladního vozidla Tatra přednost v jízdě po hlavní komunikaci jedoucímu motocyklu Ducati.  

K dopravní nehodě, při které byl těžce zraněn motorkář, vyjížděli českolipští policisté ve čtvrtek kolem třičtvrtě na dvě odpoledne do obce Provodín. Řidič nákladního vozidla Tatra zde nedal na křižovatce přednost zleva po hlavní komunikaci jedoucímu motocyklu zn. Ducati. Nákladní vozidlo jelo ve směru od pískovny k silnici III. třídy. Motorkář se již střetu s nákladním vozidlem nemohl vyhnout a narazil tak přední částí motocyklu do poslední nápravy nákladního vozidla.

DN Provodín
Při nehodě utrpěl 25letý řidič motocyklu těžké zranění, se kterým jej z místa nehody transportoval do Krajské nemocnice Liberec vrtulník letecké záhcranné služby Libereckého kraje. Zde byl následně hospitalizován. Policisté vyloučili alkohol u řidiče Tatry provedenou orientační dechovou zkouškou, u řidiče motocyklu tuto zkoušku s ohledem na jeho zdravotní stav nemohli na místě provést. Cestou operačního střediska policie si vyžádali provést odběr krve ke zjištění ovlivnění alkoholem v nemocnici. Předběžná škoda na poškozeném motocyklu je 120 tisíc korun. Na místo dopravní nehody se zároveň dostavil i soudní znalec z oboru dopravy, který bude posuzovat, jakou rychlostí mohl motorkář jet. Nehodou se bude dále zabývat Služba kriminální policie a vyšetřování Česká Lípa.


26.6.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Provodín

DN Provodín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem