Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehoda si vyžádala osm zraněných!

Cítov- Srážka osobního vozidla s vlakem. 

     Včera, krátce před dvaadvacátou hodinou, došlo na železničním přejezdu, v katastru obce Cítov, ke střetu mezi osobním vozidlem Fiat Marea, které řídil devatenáctiletý mladík a vagonem projíždějícího nákladního vlaku. Spolu s řidičem se v automobilu nacházelo ještě sedm osob, čtyři chlapci a tři dívky, ve věku od čtrnácti do osmnácti let.
      K dopravní nehodě došlo tak, že řidič přijížděl s vozidlem po silnici II. třídy, ve směru od obce Cítov, k železničnímu přejezdu. Přitom pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, pozdě zareagoval na spuštěné zabezpečovací zařízení železničního přejezdu a výstražné znamení červené barvy. Automobil nejprve přerazil dřevěnou závoru a poté čelně narazil do třináctého vagonu projíždějícího nákladního vlaku. Po nárazu byl vůz odhozen vpravo mimo komunikaci, pod travnatý násep, kde zůstal na střeše. Vlaková souprava pokračovala v jízdě a byla zastavena ve stanici Kralupy nad Vltavou.
     Tři osoby z vozidla utrpěly při srážce těžká zranění, se kterými byly dvě transportovány letecky do nemocnice. Ostatní vyvázly z nehody s lehkým zraněním, mezi nimi byl i řidič, který se v rámci šetření podrobil dechové zkoušce. Přístroj Dräger naměřil pozitivní hodnotou 1,17 promile alkoholu v dechu. Na vozidle, zabezpečovacím zařízení a vagonu byla způsobena škoda ve výši zhruba 550 000,-Kč. Po dobu vyšetřování byl na trati zastaven veškerý provoz.
     Případ dále vyšetřují mělničtí policisté.
 
9. červenec 2013
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem