Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehoda tří aut zranila šest osob

RYCHNOVSKO - Mladou ženu převážel vrtulník. 

Dopravní nehodu, při které bylo zraněno šest osob, šetřili včera odpoledne policisté v Týništi nad Orlicí. U nehody asistoval záchranářský vrtulník. Frekventovaná silnice č. I/11 byla uzavřena přes tři hodiny.

Oznámení o dopravní nehodě v Týništi nad Orlicí přijal operační důstojník v 13:44. Řidič vozidla zn. Citroën Berlingo jedoucí od Lípy nad Orlicí směrem na Třebechovice pod Orebem při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky na viaduktu z dosud nezjištěných příčin náhle přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Octavia, které řídila jednatřicetiletá žena. Po nárazu citroën letěl ve smyku dál v levém jízdním pruhu a čelně se srazil s dalším vozidlem v protisměru zn. Škoda Fabia, které řídil šestapadesátiletý muž.

Na odstraňování následků této dopravní nehody se podílely všechny složky integrovaného záchranného systému. Hasiči museli dvě osoby vyprostit pomocí techniky. Záchranáři převezli všechny čtyři členy posádky citroënu k ošetření, dva do rychnovské nemocnice, čtyřiadvacetiletého řidiče do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kam také vrtulník transportoval nejvážněji zraněnou osmadvacetiletou mladou ženu. Zranění a převezení k ošetření byli i řidič a řidička ze škodovek.

Alkohol byl na místě u všech řidičů dechovou zkouškou vyloučen. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 390.000 korun.

Policisté odkláněli dopravu obousměrně přes centrum města. Po odtažení vozidel a vyčištění komunikace byl hlavní tah na Jeseníky a Hradec Králové zprovozněn krátce po 17:00.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. srpna 2013

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

20.8. Týniště n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.8. Týniště n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.8. Týniště n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.8. Týniště n. Orl. 

Detailní náhled

Rychnovsko

20.8. Týniště n. Orl. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem