Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nehoda tří vozidel

Český Krumlov – Zvíkov - Příčinou nehody byla pravděpodobně nepřiměřená rychlost. 

Včera dne 7. srpna 2017 kolem třetí hodiny odpolední zazněla rána tříštícího se skla a mačkajících se plechů na silnici I/3 v katastru obce Zvíkov na Českokrumlovsku. Došlo zde k nehodě tří vozidel, a to osobního vozidla VW Golf s osobním vozidlem Opel Tigra a nákladním vozidlem Tatra.

Z dosavadního šetření vyplývá, že pětadvacetiletý řidič VW jel ve směru Netřebice – Velešín, kdy zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl zabrzdit za osobním vozidlem značky Opel, které zastavilo za již stojící automobilem. Řidič VW se pravděpodobně snažil srážce vyhnout vjetím do protisměru, následně však strhl volant zpět vpravo a narazil do levého boku vozidla Opel, které tím odmrštil vpravo mimo vozovku. Vozidlo VW skončilo po nárazu v protisměru, kde právě projížděl nákladní automobil tovární značky Tatra 815, a došlo ke střetu. Tatra se i s přívěsem po nárazu převrátila na bok napříč přes celou komunikaci. Při tomto došlo k vysypání nákladu. Nehoda si vyžádala těžké zranění řidiče VW Golf. Dechové zkoušky vyloučily u řidičů požití alkoholu před jízdou.

Celková škoda byla odhadnuta na nejméně 290 tisíc korun. Přesná příčina, míra zavinění a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šeření dopravních policistů. Komunikace byla krátce před sedmou hodinou večerní plně zprůjezdněna.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

8. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

4 DN Zvíkov 4

4 DN Zvíkov 4 

Detailní náhled

3 DN Zvíkov 3

3 DN Zvíkov 3 

Detailní náhled

2 DN Zvíkov 2

2 DN Zvíkov 2 

Detailní náhled

1 DN Zvíkov 1

1 DN Zvíkov 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem