Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda tří vozidel na silnici I/35

LIBEREC - Řidič autobusu přehlédl při přejíždění do pruhu řidiče osobního vozu. Následoval střet ještě i s dalším řidičem. 

V úterý ráno vyjížděli policisté a hasiči k dopravní nehodě, která se stala krátce před sedmou hodinou na silnici I/35 - v katastru obce Stráž nad Nisou - ve směru jízdy z Liberce na Děčín.

Řidič linkového autobusu, který jel po této silnici, se po projetí pravotočivé zatáčky - kdy jel v prostředním pruhu tříproudé vozovky - chtěl zařadit do pravého jízdního pruhu. Zřejmě se ale řádně nepřesvědčil, zda do tohoto pruhu může vjet bez toho, aniž by kohokoliv ohrozil a přehlédl řidiče osobního vozu Škoda Roomster, který v tomto pruhu jel. Tato nepozornost skončila střetem nejen těchto dvou vozidel, ale ještě i dalšího vozu - Škody Octávie, do níž narazila zadní část autobusu při střetu s předešlým vozem.

Foto_01

V autobuse cestovaly více jak dvě desítky osob, nikdo z nich ale neutrpěl žádné zranění. Bez újmy na zdraví skončili i řidiči obou osobních vozidel. Orientační dechové zkoušky byly u všech účastníků nehody negativní.

Nehodu, která se stala v nepřehledné zatáčce za nájezdem na Děčín (poblíž kruhového objezdu), vyřešili policisté s jejím viníkem - řidičem autobusu - přímo na místě, a to uložením blokové pokuty.

 

 

17. ledna 2017
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

 

   

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem