Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda u Staňkovic

LOUNY – Zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník.  

Dnes, kolem šesté hodiny ráno, se u Staňkovic na Žatecku odehrála nehoda osobního vozidla a kamionu. Ke střetu vozidel došlo v křižovatce průmyslové zóny na místní pískovnu. Řidič osobního automobilu zn. Renault Modus (střední věk) utrpěl vážná zranění a vrtulníkem byl přepraven do jedné z pražských nemocnic. Příčina a okolnosti této nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů.
 
Za volant usedl neoprávněně
 
Na policejní služebně skončil 38letý muž z Loun, který neoprávněně řídil osobní automobil zn. Seat Toledo. Když jej policisté dnes brzy ráno kontrolovali v lounské ulici Na Valích za volantem uvedeného vozidla, zjistili, že mu Okresní soud v Lounech vyslovil od 12. 2. 2010 do 9. 5. 2016 zákaz řízení všech motorových vozidel. Proto jej zadrželi a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříleté odnětí svobody. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn na svobodu.
 
Řídil opilý
 
V úterý sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky 44letému řidiči z Podbořanska. O víkendu jej v obci Očihov kontrolovali za volantem motorového vozidla a provedenou dechovou zkouškou zjistili, že řídil opilý. Přístrojem Dräger mu naměřili nejprve 1, 84 a následně 1, 94 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Neplatí na děti
 
Trestný čin zanedbání povinné výživy zaujímá nemalé procento kriminality v policejních statistikách. Jen v roce 2014 šetřili policisté 140 případů, v roce 2013 jich bylo 168 a v roce 2012 uvádějí statistiky 145 těchto skutků.
 
I v minulých dnech policisté za tento přečin odstíhali hned trojici krkavčích otců. Jeden z nich, 32letý muž ze Žatce, úmyslně neplní vyživovací povinnost ke své nezletilé dceři, i když je k tomu ze zákona povinen a částku mu stanovil okresní soud. Jeho dluh k rukám matky již činí 39 600 Kč.
 
Druhým je 51letý muž, který zanedbává vyživovací povinnost rovněž ke své dceři bydlící s matkou na Žatecku. I když bylo v jeho možnostech a schopnostech výživné platit a určil mu tak Okresní soud v Lounech, nařízení ignoroval. V tomto případě dluží k rukám matky 7 600 Kč.
 
A do třetice skončil na policejní služebně 41letý krkavčí otec z Lounska. I on si vyslechl obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy za to, že neplatí k rukám matky na nezletilou dceru a na výživném má dluh za téměř 60 000 Kč. Všechny obviněné muže stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování na svobodě.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. dubna2015

vytisknout  e-mailem