Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nehoda u Wágnerky - výzva

Český Krumlov - Včera ve středu 24. srpna 2011 mezi půl jednou a jednou hodinou odpolední mělo dojít poblíž domu pro seniory Wágnerka v Českém Krumlově k dopravní nehodě. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Mladá žena (21) vezla na invalidním vozíku starší paní (87), a to po levé straně silnice (není zde chodník) ve směru ke hřbitovu. Ve chvíli, kdy byly obě ženy zhruba v místech za služebním vchodem do nemocnice, vyjelo ve směru od hřbitova dle vyjádření mladé ženy velké stříbrné auto typu Jeep a jelo velkou rychlostí. Chodkyně se proto snažila s vozíkem najet co nejvíce na levý okraj silnice, aby se autu vyhnula, ale když je vozidlo míjelo, došlo k lehkému střetu s rukou chodkyně. Následkem toho obě ženy i invalidní vozík upadly do stráně. Mladá žena byla ošetřena na místě, ale seniorka musela být odvezena do českokrumlovské nemocnice.
 
Policisté žádají případné svědky události, aby se přihlásili na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Dále žádají řidiče uvedeného vozidla, který míjel chodkyni s invalidním vozíkem, aby se přihlásil na Policii ČR k podání vysvětlení. Za pomoc policisté předem děkují.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
25. srpna 2011

vytisknout  e-mailem