Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda v centru Liberce

LIBEREC - V pondělí ráno došlo na křižovatce F. X. Šaldy v Liberci k nehodě autobusu MHD a multikáry. Největší a nejfrekventovanější křižovatka musela být na chvíli uzavřena. 

V pondělí krátce před devátou hodinou ráno musela být na dobu nezbytně nutnou uzavřena největší a nejfrekventovanější křižovatka v centru Liberce - křižovatka F. X. Šaldy. A to z důvodu dopravní nehody, kdy došlo ke střetu autobusu MHD s multikárou. Při nehodě se měla zranit jedna z cesujících v autobuse, která upadla na zem.

Policisté z důvodu dokumentace a šetření nehody museli zastavit dopravu a požadovali i vypnutí světelné signalizace. To se nakonec neuskutečnilo, a proto řídili dopravu policisté svými pokyny, což se projevilo jako velký problém. Motoristé nevěděli, že i přes fungující světelnou signalizaci mají  "přednost"  pokyny policistů. Díky tomu docházelo k chaosu a na křižovatce se tvořily dlouhé kolony. V současné době (9.35 hodin) by již měla být křižovatka průjezdná. Policisté nehodu šetří a zjišťují, jak k ní došlo i míru zavinění jednotlivých účastníků.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 6. 2013

vytisknout  e-mailem