Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehoda zablokovala obchvat Loun

LOUNY - Silnice byla čtyři hodiny neprůjezdná. 

Ve čtvrtek, krátce před 12. hodinou, došlo na lounském obchvatu k dopravní nehodě dvou nákladních a jednoho osobního vozidla. Silnice byla několik hodin uzavřena. Objížďka vedla přes Louny a Cítoliby.
K dopravní nehodě došlo poté, co řidič nákladního automobilu zn. MAN, jedoucí ve směru od Chomutova do Prahy, vyjel (údajně kvůli technické závadě) do protisměru, kde se střetl s nákladní soupravou zn. Scania a osobním vozidlem zn. Renault Clio. Po střetu s protijedoucími vozidly skončilo vozidlo MAN mimo komunikaci v silničním příkopu. Jeho řidič utrpěl lehčí újmu na zdraví a rychlou záchrannou službou byl převezen do nemocnice. Řidič druhého náklaďáku byl s drobným poraněním ošetřen zdravotníky na místě nehody. U všech řidičů policisté provedenou dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Přesnou příčinu nehody, míru zavinění a další okolnosti nyní policisté vyšetřují. Provoz na komunikaci byl plně obnoven kolem 16. hodiny.  
 
Objasněné krádeže
 
Policisté objasnili krádeže v Postoloprtech a ve Stekníku. Na svědomí je má 18letý mladík z Lounska, kterého policisté již dříve vyšetřovali pro jinou trestnou činnost. Tentokrát vnikl v polovině března na pozemek jednoho rodinného domu v Postoloprtech a ze dvora odcizil hliníkovou lornu a konev na mléko. Odcizené věci pak zpeněžil ve sběrných surovinách. Další skutek spáchal koncem března v obci Stekník, v součinnosti s dosud neustanoveným spolupachatelem. Vnikli na neoplocený pozemek u neobydleného domu, který procházel rekonstrukcí, a násilným způsobem se dostali i do samotného domu. Přisvojili si benzinovou pilu, vrtací a bourací kladivo, vrtačku a dva šermířské meče. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 12 000 Kč. Uvedený mladík nemá však na svědomí jenom krádeže a porušování domovní svobody, za což jej komisař v těchto dnech obvinil, ale také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť řídil osobní automobil zn. Ford Escort, přestože měl rozhodnutím Městského úřadu v Žatci uložen zákaz řízení všech motorových vozidel až do 28. prosince roku 2015. Trestní stíhání obviněného vede policejní komisař na svobodě.  
 
 
Okradl sportovce

 

Do objektu tělovýchovné jednoty Lokomotiva Žatec vnikl v minulých dnech 24letý tamní mladík. Vloupal se do zadní části budovy kuželny, odkud odcizil alkoholické nápoje, drobné nářadí a LCD monitor. Svým jednáním tak způsobil poškozené společnosti škodu za bezmála dva tisíce korun. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže a po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Vykradená kůlna
 
Na pozemek chaty v obci Telce na Lounsku vnikl ze středy na čtvrtek dosud nezjištěný pachatel. U zde stojící kůlny urazil visací zámek, dostal se dovnitř, a následně odcizil motorovou pilu, prodlužovací kabel včetně bubnu a další prodlužovací kabely. Rovněž odcizil kabely, které předtím odstřihal od různého nářadí, elektrospotřebičů a zařízení. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 5 475 Kč. Policisté na případu pracují a po pachateli pátrají.
 
 
Vloupání do garáže

 

V minulých dnech se vloupal do garáže u jednoho rodinného domu v ulici Svatopluka Čecha v Žatci dosud nezjištěný pachatel. Odcizil dvě horská kola, tři nová plastová okna a pět nových radiátorů. Svým jednáním tak způsobil škodu za 42 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 4. dubna 2014

vytisknout  e-mailem