Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nehoda zablokovala R1

Včera v podvečer paralyzovala hromadná dopravní nehoda na několik hodin Pražský okruh. 

Oznámení o dopravní nehodě celkem pěti aut jsme přijali nedlouho po půl sedmé večer. Ke karambolu došlo na šestnáctém kilometru Pražského okruhu ve směru na Plzeň, tedy těsně před odbočkou na Ořech. Naneštěstí pro ostatní řidiče zablokovala nehoda levý jízdní pruh.
 
Na základě této událost se okamžitě začala vytvářet několika kilometrová kolona, končící nejprve na pátém, a posléze až na druhém kilometru okruhu R1.
 
Z toho důvodu museli policisté centrálního řízení dopravy na detašovaném pracovišti v Rudné přistoupit k takzvanému blokovému odbavování tunelů.
 
To v praxi znamená, že za pomoci světelné signalizace, kterou jsou tunely vybaveny, pouštěli do jejich útrob pouze omezené množství vozidel, což se odvíjelo od situace za tunelem.
 
Odstranit následky dopravní nehody a plně zprůjezdnit Pražský okruh se podařilo až chvíli po jednadvacáté hodině. Blokové odbavování pak policisté dispečeři prováděli ještě další hodinu, než se kolona zcela rozjela.
 
Při dopravní nehodě došlo ke zraněné dvou osob. Jednu záchranáři ošetřili přímo na místě, druhou pak převezli k ošetření do nemocnice.
 
Policisté oddělení dopravních nehod nyní prošetřují, co bylo příčinou dopravní nehody, a zjišťují míru zavinění jednotlivých účastníků.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 28. 10. 2015

vytisknout  e-mailem