Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nehodovost

Během víkendu vyjížděli policisté k třinácti kolizím 

      Během uplynulého víkendu vyjížděli policisté ústecké nehodovky ke třinácti kolizím. Jeden řidič způsobil kolizi bez řidičského oprávnění, dva usedli za volant pod vlivem alkoholu, čtyři účastníci byli zraněni těžce a pět lehce. Škoda, která při dopravních nehodách vznikla, byla předběžně vyčíslena na téměř 350 tisíc korun. V pátek odpoledne nezvládl mezi Lukovou a Písečnou řízení 22letý řidič motocyklu značky Yamaha 600 a při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky bočně narazil do betonového sloupu elektrického vedení. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice. Policisté ale zjistili, že motocykl nemá platnou STK a mladík navíc není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Jen o chvíli později narazil před Chocní při předjíždění kolony do jednoho z předjížděných vozidel 19letý řidič motocyklu značky Suzuki. Mladík byl při nehodě lehce zraněn. I tento motocykl ale neměl platnou STK. V pozdních nočních hodinách dostal v Dolní Dobrouči smyk 26letý řidič osobního vozidla značky VAZ, vyjel mimo vozovku, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do Pardubické nemocnice.

     V sobotu ráno upadl u Vysokého Mýta z dosud nezjištěných příčin na vozovku 64letý cyklista. Při pádu se muž lehce zranil. Odpoledne havarovala mezi Šedivcem a Nehoří 42letá řidička saabu. Žena byla zraněna lehce, její zraněný spolujezdec byl převezen do Pardubické nemocnice. V pozdních večerních hodinách narazil ve Skořenicích za volantem osobního vozidla značky VW Golf do rodinného domku 21letý cizí státní příslušník. Přitom ale ještě srazil chodce. Chodec byl naštěstí zraněn lehce, řidič, který nadýchal téměř tři promile, byl s těžkým zraněním převezen do Litomyšlské nemocnice.

     V neděli po půlnoci způsobil nehodu další podnapilý řidič. Mezi Českou Třebovou a Ústím nad Orlicí havaroval 25letý řidič škodovky. Naštěstí nebyl nikdo zraněn, původce nehody ale nadýchal více než 1,8 promile.


vytisknout  e-mailem