Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehodovost a trestná činnost za víkend

Policie přistihla řidiče, kteří pili a neměli řidičská oprávnění; Dárky kupoval bez peněz, Chodkyně do Penny nedorazila 

Nehodovost za minulý týden
Celkem 16 DN, z toho: 4 Most, 2 Litvínov, 5 silnice I. třídy, 5 ostatní
příčiny: 7 nedání přednosti, 6 rychlost, 1 zvěř,  2 ostatní
škody: 1 240 tisíc korun
zranění: 4 osoby lehce

Během víkendu došlo na silnicích mosteckého regionu jen ke třem dopravním nehodám. V pátek policisté dopravního inspektorátu řešili jeden dopravní střet, v sobotu řidiči havarovali ve dvou případech a neděle se obešla bez dopravních kolizí. Hmotné škody dosáhly částky 55 tisíc korun. Dvě osoby byly lehce zraněny. Příčinou víkendových nehod byla nepřiměřená rychlost.

Do obchodu již nedošla
V sobotu došlo v ulici Velebudická v Mostě k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla jel kolem 07 hodiny po ulici Velebudická k ulici Okružní. Tam se střetl na přechodu pro chodce s 53 letou chodkyní, která vozovku přecházela k nákupnímu centru Penny. Chodkyně utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice. Dechová zkouška byla u obou účastníků dopravní nehody negativní. Na vozidle vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun. Příčina dopravní nehody je předmětem šetření dopravních  policistů.

Jedni pili, druzí neměli doklady
Mostecká policie o víkendu přistihla dva řidiče pod vlivem alkoholu. Muž ve věku 21 let řídil v Mostě vozidlo Escort a policisté ho kontrolovali kolem 21.30 hodiny v ulici Budovatelů a naměřili mu 1,3 promile alkoholu. Řidiči byla další jízda zakázána a policie mu sdělila podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Přes jedno promile měla i řidička vozidla VW, kterou policisté z důvodu silniční kontroly stavěli v Litvínově v sobotu večer. Další tři řidiči, kteří během víkendu uvízli v síti policejních kontrol, neměli řidičská oprávnění. Šlo o muže ve věku 21, 22 a 25 let. Všechny tři mostecká policie řeší ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Dárky chystal s předstihem
Dárky na vánoce již zřejmě chystá 24 letý muž z Mostu. Ten se pro ně vydal v sobotu 29. listopadu kolem 19 hodiny. V jednom mosteckém supermarketu mu do oka padly dárkové vánoční balíčky s kosmetikou. Místo do koše je však přímo v obchodě uložil do kapsy svého oděvu a poté z prodejny odešel. Než ji stačil zcela opustit, byl zadržen pracovníky ostrahy. Ti lapku předali policistům, kteří zjistili, že muž již v minulosti kradl a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Kosmetika v hodnotě 1 300 korun byla zajištěna a vrácena zpět do prodeje.

 

vytisknout  e-mailem