Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehodovost na Bruntálsku

Bruntál- sníh, namrzlá silnice a nepřiměřená rychlost, jsou v těchto dnech jedny z hlavních příčin dopravních nehod  

Víkendová dopravní problematika 
Během uplynulých dnů ( od 26.10. do 28.10.2012) jsme zaznamenali navýšení dopravní nehodovosti na Bruntálsku. Policisté šetřili celkem 10 dopravních nehod. Nejvíce jich bylo zaznamenáno v Bruntále a v okolních obcích ( Valšov, Mezina, Rudná), další tři pak na Albrechticku, jedna v Krnově a jedna mezi Krnovem a Zátorem. Nehody se obešly bez zranění, pouze v jednom případě byl řidič vozidla převezen na vyšetření do krnovské nemocnice. Většina dopravních nehod byla zapříčiněna vlivem povětrnostních podmínek. Vydatné sněžení a těžký sníh na větvích stromů a na komunikacích zkomplikoval mnohým řidičům jejich jízdu. Velká část nehod byla ve znamení nepřizpůsobení jízdy těmto aktuálním výkyvům počasí ( nepřiměřená rychlost), ale zaznamenali jsme například i havárii vlivem neočekávaných okolností. Konkrétně se jednalo o sobotní nehodu ( okolo 16:30 hod.), kdy řidiči při projíždění ulicí Kavalcova v Bruntále neočekávaně spadla na vozidlo Hyundai větev ze stromu, která se odlomila pod tíhou sněhu. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Došlo pouze k poškození přední části karoserie vozidla a to ve výši okolo 50 tisíc Kč.
 
Další ze sobotních nehod se stala okolo 15 hodiny mezi Krnovem a Zátorem. Zde v uvedenou dobu směrem od Krnova projížděl řidič vozidla Hyudnai a nepřizpůsobil svou jízdu – rychlost povětrnostním podmínkám a stavu komunikace. V hustém sněžení dostal na namrzlé vozovce při projetí mírné pravotočivé zatáčky smyk, který nezvládl. Přejel do protisměru, kde se levým předním rohem střetl s protijedoucím vozidlem VW Passat. Nárazem došlo k odhození vozidla VW do pravého silničního příkopu. Vozidlo Hyundai následně sjelo do druhého protilehlého silničního příkopu, kde čelně narazilo do stromu. Na místě zasahoval výjezd HZS, který provedl úklid vozovky a vyproštění vozidla Hyundai. Řidiič VW byl RZS převezen k vyšetření do nemocnice v Krnově. Vznikla škoda na vozidle Hyundai okolo 100 tisíc Kč a na vozidle VW 50 tisíc Kč. Na místě byly provedeny dechové zkoušky u obou zúčastněných řidičů s negativním výsledkem.
 
V nedělních dopoledních hodinách vyjížděli dopravní policisté k nehodě v obci Rudná pod Pradědem, kde projížděl řidič vozidla Škoda Octavie a u jednoho z  rodinných domů nepřizpůsobil svou jízdu stavu komunikace, najel na pravou krajnici a následně sjel zcela mimo silnici. Zde došlo k nárazu do přední části domu a do okrasných keřů. Celkově škoda poškozením obložení domu a keřů se pohybuje okolo 150 tisíc Kč a škoda na vozidle okolo 70 tisíc Kč. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.
  
Vloupání do provozovny
V průběhu nočních hodin z 27.10. na 28.10.2012 vnikl neznámý pachatel do provozovny- autodopravy v Horním Městě. Zde majitel zjistil, že z prostoru dílny došlo k odcizení svářecího agregátu za 28 tisíc Kč, včetně svářecí kukly, sady gola klíčů v plastovém kufříku, ruční kotoučové pily, brusky a cívku svářecího drátu. Celkem byla škoda vyčíslena okolo 49 tisíc Kč.  
 
Vozidlo shořelo
V sobotu 27.10.2012 v Bruntále na ulici Květná na parkovišti před jedním z panelových bytových domů došlo k požáru osobního motorového vozidla Dodge Nitro. Na místo přijeli policisté i jednotka HSZ. Došlo k uhašení požáru. K poškození jiných vozidel ani ke zranění osob nedošlo. Vyšetřovatel HZS jako příčinu požáru předběžně určil technickou závadu na vozidle a celou věc si převzal. Škoda byla vyčíslena okolo 400 tisíc Kč. 
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 28.10.2012 

vytisknout  e-mailem