Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehodovost na Liberecku za víkend

LIBEREC - Patnáct nehod, dvě zranění. 

Statistika nehodovosti:  9. - 11. října 2009

  DN Usmr. TZ/LZ Škody Příčiny Alkohol
9.10.09  9  0  0/2  246 tis.Kč  zp.jízdy  0
10.10.09  4  0  0 188 tis.Kč   zp.jízdy  0
11.10.09  2  0  0  50 tis.Kč  zp.jízdy  0

PÁTEK
Na dětském oddělení Krajské nemocnice Liberec skončila v pátek odpoledne desetiletá dívka, kterou srazil v ulici Norská řidič osobního auta. Dívka přebíhala za jiným projíždějícím autem na chodník. Policisté provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku, výsledek byl negativní. Dopravní policisté nyní prošetřují veškeré okolnosti dopravní nehody a samozřejmě i to, kdo je jejím viníkem.

SOBOTA
Škoda za 85 tisíc korun vznikla při nehodě, která se stala v sobotu ráno. Řidič dodávky, který jel klesáním ulicí Na Žižkově nezvládl při jízdě z kopce řízení a následně se s vozem převrátil napříč vozovkou na pravý bok. Řidič vyvázl bez zranění, došlo pouze k hmotným škodám, a to na autě a na sloupku dopravního značení. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. Řidič za způsobenou havárii zaplatil blokovou pokutu.

NEDĚLE
Pět minu před jednou hodinou odpoledne se stala dopravní nehoda ve Fojtce. Řidič Peugeotu vyjížděl od domu a vjel částečně do silnice. V té době jel po hlavní silnici směrem do Fojtky řidič passatu, který aby se vyhnul střetu s řidičem Peugeotu strhl řízení a havaroval do stromu. Na autě mu tak vznikla škoda za třicet tisíc korun. Policisté na základě oznámení přijeli na místo, nehodu vyšetřili a jejímu viníkovi, řidiči Peugeotu, uložili blokovou pokutu.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem