Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nehodovost na Lounsku

LOUNY - Statistika dopravní nehodovosti; Nehoda s těžkým zraněním 

Statistika dopravní nehodovosti za minulý týden a I. čtvrtletí tohoto roku

Policisté v minulém týdnu vyjížděli v okrese Louny celkem k 18ti dopravním nehodám. Dvě osoby byly při nehodách těžce zraněny, pět lehce a škoda byla vyčíslena na 1 299 000 Kč. Z uvedeného počtu se 7 dopravních nehod událo o víkendu, kdy byla těžce zraněna jedna cyklistka a další tři lidé utrpěli lehčí újmu na zdraví. Škoda se vyšplhala na 652 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti. 

V I. čtvrtletí tohoto roku se na silnicích lounského okresu odehrálo celkem 177 dopravních nehod. Tři lidé při nich bohužel zemřeli, osm utrpělo těžká a 53 lehká zranění. Celková škoda byla vyčíslena na 13 996 500 Kč. V deseti případech zjistili policisté při dopravních nehodách u řidičů alkohol.

Kontroly řidičů

I o prodlouženém víkendu lounští policisté kontrolovali řidiče. Při zvýšeném dohledu nad silničním provozem zjistili, že se celkem 34 řidičů dopustilo nějakého přestupku. Celková částka na vybraných pokutách se vyšplhala na 32 800 Kč. Nejčastějším přestupkem byla tradičně nepřiměřená rychlost. V jednom případě zjistili policisté při kontrolách jednoho podnapilého řidiče. 

Nehoda cyklistky a osobního auta

V sobotu odpoledne vyjížděli policisté na křižovatku silnic č. I/7 s č. 255 u Postoloprt k dopravní nehodě cyklistky s osobním vozidlem. Sedmatřicetiletá cyklistka, jedoucí po silnici č. 255 od Vrbky, nedala na křižovatce přednost osobnímu vozidlu zn. Fiat, které jelo od Prahy na Chomutov. Levou přední částí byla vozidlem sražena a při nehodě utrpěla těžká zranění. Vrtulníkem byla přepravena do ústecké Masarykovy nemocnice. O tři roky mladší řidič fiatu byl podroben dechové zkoušce s negativním výsledkem, cyklistce byla odebrána na případné zjištění alkoholu krev. Hmotná škoda přesahuje padesát tisíc korun. Nehoda je i nadále v šetření policistů.

vytisknout  e-mailem