Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Svitavsku

Výjezd policistů si žádaly dvě nehody 

Jak se z počátku čtvrtého pracovního  dne v týdnu  zdálo, mohli se policisté ze skupiny dopravních nehod s klidem věnovat dohledu provozu na pozemních komunikacích, zpracování  spisových materiálů, výslechům poškozených a svědků. Ovšem kolem 18:15 došlo na litomyšlské křižovatce k poškození vozidla. Tato informace byla volána prostřednictvím linky 158 a tak dopravní policisté vyrazili na místo nehody. O necelé dvě hodiny později pak jejich vozidlo směřovalo opět na Litomyšlsko, kde z dosud nezjištěných příčin sjel kamion do protisměru a uvízl v příkopu. Později  se ukázalo, že měl řidič náklaďáku zdravotní potíže.

Nedodržení bezpečné vzdálenosti při dojíždění do křižovatky, mělo ve čtvrtek 16. července v 18:15 v Litomyšli na ulici kpt. Jaroše za následek poškození vozidla. Policie v současné době prověřuje, kdo v době srážky řídil Škodu Felicii, která narazila svojí přední částí do stojícího vozidla Daewoo Tico. Řidič z místa nehody bez váhání ujel a majitelce Tica způsobil škodu za 1 tisíc korun. (Foto 1)


Ve čtvrtek kolem osmé hodiny večer řidič nákladního vozidla Daf z dosud neznámých příčin sjel plynule do protisměru, kde levou přední částí tahače uvízl v břehu příkopu. Havárie se stala na silnici I/35 u obce Litomyšl. Se zdravotními potížemi řidiče převezlo vozidlo RZP  do nemocnice. Hmotná škoda na vozidle je odhadnuta na 80 tisíc korun. Případ je i nadále v šetření dopravních policistů. (Foto 2)

nprap. Anna Štegnerová
16. 7. 2009

vytisknout  e-mailem