Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Svitavsku

Tři lehce zranění 

 V úterý 19. května kolem osmé hodiny ráno byla na přechodu pro chodce na ulici T. G. Masaryka ve Svitavách, sražena 14letá školačka. Řidič, jedoucí s Citroenem Berlingo dívence neumožnil nerušené a bezpečné přejití vozovky. Dívenka při střetu s vozidlem utrpěla lehká zranění, se kterými je hospitalizována v nemocnici. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod.

V katastru obce Rozstání došlo krátce po desáté hodině dopoledne k nehodě Škody Fabia, které řídila mladá žena. Ta jela ve směru od Jevíčka na Moravskou Třebovou. Zřejmě nepřizpůsobila rychlost vozidla a sjela do levého příkopu mimo vozovku, kde narazila do stromu. Řidička byla převezena vozidlem RZP do nemocnice, kde je i nadále v péči odborníků. Hmotné škody na voze jsou odhadnuty na 70 tisíc korun.

Havárii se škodou na vozidle 10 tisíc korun šetřili policisté ze skupiny dopravních nehod dne 19. května mezi druhou a třetí hodinou odpoledne. Řidička se na silnici II. v obci Lezník zřejmě plně nevěnovala řízení vozu Opel Kadett a pozvolna sjela do příkopu, kde narazila do stromu. Při nehodě mladá žena utrpěla lehká zranění, se kterými je nyní hospitalizována. Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní.

Kolem 22:15 vyjížděla dopravní policie k Linharticím, kde řidiči jedoucímu ve směru od Mohelnice na Moravskou Třebovou do jízdní dráhy vběhl srnec. Na vozidle Iveco byla odhadnuta škoda ve výši 40 tisíc korun. Usmrcené zvíře bylo předáno do rukou členů mysliveckého sdružení .
K dalšímu střetu se zvěří došlo krátce po půlnoci nedaleko obce Vendolí. Tentokrát do jízdní dráhy osobnímu vozu Hyundai Lantra vběhla srna, která rovněž střet s vozidlem nepřežila. Hmotná škoda na vozidle je 15 tisíc korun.
nprap. Anna Štegnerová
19. 5. 2009

vytisknout  e-mailem