Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Trutnovsku

I přes zákaz řídil  

Hostinné 8.10.Těžké zranění řidiče
Mezi obcemi Hostinné a Čermná došlo 8. 10. 2010 dvacet minut před šestou večer k dopravní nehodě. Třicetiletý řidič vozidla tovární značky VW Passat při projíždění levotočivé zatáčky vedené ve stoupání zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. S vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu a přední částí narazil do vzrostlých stromů. Po nárazu byl passat odražen zpět na silnici. Z místa nehody vozidlo rychlé záchranné služby převezlo řidiče do nemocnice ve Vrchlabí. Vzhledem k jeho zranění nemohla být provedena dechová zkouška na alkohol, odběr krve byl proveden ve zdravotnickém zařízení. Hmotná škoda je vyčíslena na 90 tisíc korun.

 

Řídil bez oprávnění
DKNL 8.10.K dopravní nehodě do Dvora Králové nad Labem vyjížděli policisté v pátek 8. 10. 2010 krátce před půl osmou večer. Na křižovatce ulice 17. listopadu s místní komunikací vedoucí od benzínové čerpací stanice se srazilo vozidlo značky Renault Clio s cyklistou. Osmatřicetiletý řidič renaultu při vjíždění do křižovatky z vedlejší pozemní komunikace zřejmě nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“. Došlo ke střetu s pravým bokem cyklisty, jedoucím po hlavní silnici. Bicyklista spadl na komunikaci a s lehkým zraněním byl ošetřen v místní nemocnici. Požití alkoholických nápojů u cyklisty policisté vyloučili dechovou zkouškou. Jízdní kolo nebylo vybaveno řádným osvětlením. Lustrací řidiče renaultu muži zákona zjistili, že není držitelem řidičského průkazu příslušné skupiny a podskupiny řidičského oprávnění a navíc má vysloven zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel. Motorista se odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol i lékařskému vyšetření s odběrem krve. Škoda je tisíc korun.

Trutnov 8.10.Způsobil nehodu a ujel
V pátek 8. 10. 2010 oznámila policistům šestadvacetiletá žena poškození vozidla Škoda Felicia. Nezjištěný viník pravděpodobně mezi šestou a sedmou hodinou večer nedodržel boční odstup od zaparkované škodovky v ulici Lomní v Trutnově a narazil do pravého boku. Z místa nehody ujel a věc nenahlásil. Škoda na vozidle je 6 tisíc korun. Po pachateli policie pátrá.

 

 

Motocyklistka skončila v nemocnici
Miřejov 9.10.Lehké zranění si způsobila šestnáctiletá řidička motocyklu CH-RACING při projíždění obcí Miřejov směrem na Lanžov na Královédvorsku. V sobotu 9. 10. 2010 dvacet minut po devatenácté hodině zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivou zatáčkou nezvládla řízení motocyklu. Vyjela vlevo mimo komunikaci a havarovala. S lehkým zraněním byla ošetřena v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem a propuštěna do domácího ošetřování. Policisté s řidičkou provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Na stroji vznikla škoda 500 korun.

 

 

Bílá Třemešná 9.10.Odnesly to plechy
Dvacetiletá řidička vozidla tovární značky Škoda Octavia Combi havarovala před půlnocí dne 9. 10. 2010 na křižovatce v obci Bílá Třemešná. Při průjezdu levotočivou zatáčkou se zřejmě plně nevěnovala řízení a nedbala zvýšené opatrnosti. Při míjení s protijedoucím vozidlem byla oslněna světlomety a vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila pravou přední částí do kovového zábradlí. Požití alkoholických nápojů u řidičky policisté neprokázali. Hmotné škody jsou odhadnuty na 52 tisíc korun.

 

 

Policie nabádá všechny řidiče, aby v podzimních sychravých  dnech jezdili na silnicích s velkou opatrností, neboť vozovky bývají v ranních a nočních hodinách mokré nebo  již namrzlé. Vlivem proměnlivého počasí dochází i ke snížení viditelnosti. Proto řidiči nezapomínejte mít zapnutá světla svých vozidel, abyste neohrožovali bezpečnost dalších účastníků silničního provozu!
nprap. Věra Krejčová
11. 10. 2010
 

Odkazy do noveho okna

Bílá Třemešná 9.10.

Bílá Třemešná 9.10. 

Detailní náhled

DKNL 8.10.

DKNL 8.10. 

Detailní náhled

DKNL 8.10.

DKNL 8.10. 

Detailní náhled

Hostinné 8.10.

Hostinné 8.10. 

Detailní náhled

Miřejov 9.10.

Miřejov 9.10. 

Detailní náhled

Trutnov 8.10.

Trutnov 8.10. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem