Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Trutnovsku

Při nehodách lehká zranění 

Střet nákladních vozidel
V pátek 8. 4. 2011 pár minut před třetí odpoledne došlo na ulici Adamovská v Trutnově – Bohuslavicích k dopravní nehodě. Dvaačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla značky DAF zřejmě neponechal za vpředu jedoucím nákladním vozidlem značky Tatra s přívěsem dostatečnou vzdálenost. V době, kdy řidič tatry snížil rychlost jízdy z důvodu situace vzniklé v silničním prostoru, do této zezadu narazil. Policisté s oběma řidiči provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo a hmotné škody jsou vyčísleny na 80 tisíc korun.

 

Narazil do škodovky
Ve tři hodiny odpoledne 8. 4. 2011 se na křižovatce ulic Pampelišková a Horská v Trutnově 4 stala dopravní nehoda. Řidič nákladního vozidla značky Liaz po ukončení pracovní činnosti na opravě komunikace se pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla. Při vyjíždění od středu vozovky k jejímu pravému okraji narazil pravou přední částí do vozidla Škoda Octavia jedoucího při pravé straně komunikace. Požití alkoholických nápojů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Hmotná škoda je odhadnuta na 40 tisíc korun.

 

Havárie mopedu
Mezi obcemi Nemojov a Bílá Třemešná na Královédvorsku v sobotu 9. 4. 2011 třicet minut před polednem jela s mopedem značky Jawa Babeta dvaadvacetiletá řidička. Při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nezvládla řízení mopedu, vyjela vpravo mimo vozovku a přední částí narazila do kamenné opěrné zdi. Při nehodě utrpěla lehké zranění, se kterým byla rychlou záchrannou službou převezena do nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Policisté zjistili, že motoristka nevlastní řidičský průkaz pro žádnou skupinu ani podskupinu řidičského oprávnění a dále nepředložila doklad prokazující pojištění za škody způsobené provozem vozidla. Škoda je vyčíslena na 2 tisíce korun.

 

Lehké zranění cyklistky
Několik desítek minut před sedmou hodinou večerní 9. 4. 2011 došlo na Hradecké ulici ve Dvoře Králové nad Labem ke střetu vozidla s jízdním kolem. Řidička osobního motorového vozidla značky Fiat Multipla předjížděla vlevo cyklistku jedoucí na jízdním kole značky Dema Assisi u pravého okraje vozovky, kdy v protisměru přijížděla jiná motorová vozidla. Od cyklistky pravděpodobně nedodržela dostatečný boční odstup a pravým bokem vozidla o ni zachytila. Ta s kolem po střetu havarovala u prvého okraje komunikace a utrpěla lehké zranění. Rychlou záchrannou službou byla převezena do královéhradecké fakultní nemocnice, kde zůstává i nadále v péči lékařů. U řidičky fiatu policisté požití alkoholu vyloučili dechovou zkouškou. U bicyklistky pak nařídili odběr krve. Na jízdním kole vznikla škoda tisíc korun. 

nprap. Věra Krejčová
11. 4. 2011
 

Odkazy do noveho okna

DKNL 9.4.

DKNL 9.4. 

Detailní náhled

DKNL 9.4.

DKNL 9.4. 

Detailní náhled

Nemojov 9.4.

Nemojov 9.4. 

Detailní náhled

Nemojov 9.4.

Nemojov 9.4. 

Detailní náhled

TU Pampelišková 8.4.

TU Pampelišková 8.4. 

Detailní náhled

TU Pampelišková 8.4.

TU Pampelišková 8.4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem