Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Trutnovsku

Alkohol za volant nepatří 

Řidička přehlédla zábradlí
Na místní komunikaci v obci Rudník došlo v pátek 14. 1. 2011 patnáct minut před šestou večer k havárii osobního vozidla značky Volvo XC70. Jednatřicetiletá řidička pravděpodobně při couvání přehlédla kovové zábradlí, do kterého zadní částí vozidla narazila. Nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Hmotné škody jsou vyčísleny na 71 tisíc korun.

 

 

Nacouvala a odjela
V sobotu 15. 1. 2011 kolem půl čtvrté odpoledne došlo na parkovišti pod sjezdovkou Hromovka ve Špindlerově Mlýně k poškození dvou zaparkovaných automobilů. Dosud nezjištěná řidička s neznámým vozidlem při couvání zřejmě přehlédla vozidla VW Passat a VW Golf a narazila do nich. Podle svědecké výpovědi si po kolizi přesedla na místo spolujezdce a z místa nehody odjela, aniž by o celé události informovala majitele vozidel. Hmotné škody jsou vyčísleny na 25 tisíc korun. Po řidičce a vozidle policisté intenzivně pátrají.

 

 

Nehoda s alkoholem
Na křižovatce s místními komunikacemi ulic Třídomí a Benecká ve Vrchlabí se stala v neděli 16. 1. 2011 krátce po deváté hodině dopoledne dopravní nehoda. Řidič vozidla tovární značky Hyundai Lantra při vyjíždění z vedlejší komunikace na hlavní zřejmě nerespektoval dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a vjel na hlavní silnici. Došlo ke střetu s vozidlem Ford Tranzit, které jelo po hlavní silnici ve směru řidiče vozidla hyundai z levé strany. Při nehodě nebyl nikdo z účastníků zraněn. Oba řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol. U řidičky fordu byla dechová zkouška negativní, u druhého řidiče přístroj Alkotest naměřil hodnoty 1,56 a 1,59 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl. Řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Hmotné škody jsou vyčísleny na 70 tisíc korun.

Chodkyně zraněna lehce
Dvacet minut po poledni 16. 1. 2011 vyjížděli dopravní policisté k nehodě do ulice Žižkova v Trutnově. Šetřením na místě zjistili, že sedmatřicetiletý řidič osobního vozidla Seat Cordoba se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Pravou přední částí automobilu narazil do chodkyně, která přecházela po přechodu pro chodce z pravé strany v jeho směru jízdy. Po nárazu žena upadla na komunikaci a byla převezena rychlou záchrannou službou do trutnovské nemocnice.  Škoda je odhadnuta na tisíc korun. Ani jeden z účastníků nehody nebyl pod vlivem alkoholických nápojů.

 

 

V průběhu uplynulého víkendu nahlásili dopravním policistům řidiči šesti osobních vozidel jejich poškození. V obci Chotěvice u místní kapličky ve všech případech při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčky vjížděli do neoznačeného výmolu v komunikaci. Následkem toho vždy došlo k poškození kol, disků a u jednoho z vozidel i pravého podvozku. Škoda se vyšplhala na částku 45 tisíc korun.
Policie žádá řidiče, aby v místech, kde jsou výtluky a výmoly způsobené zimou, jezdili opatrně a tím si chránili svá auta před zbytečným poškozením.

nprap. Věra Krejčová
17. 1. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Chotěvice 16.1.

Chotěvice 16.1. 

Detailní náhled

Rudník 14.1.

Rudník 14.1. 

Detailní náhled

ŠM 15.1.

ŠM 15.1. 

Detailní náhled

ŠM 15.1.

ŠM 15.1. 

Detailní náhled

TU 16.1.

TU 16.1. 

Detailní náhled

Vrchlabí 16.1.

Vrchlabí 16.1. 

Detailní náhled

Vrchlabí 16.1.

Vrchlabí 16.1. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem