Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Ústeckoorlicku

Včera vyjížděli policisté ústecké nehodovky k šesti kolizím  

Včerejší den byl na okrese Ústí nad Orlicí ve znamení dopravních nehod. I přes krásné letní počasí jsme od počátku letošního roku zaznamenali největší počet dopravních nehod. Policisté ústecké nehodovky vyjížděli k šesti kolizím.

Krátce před šestou hodinou najel v Žichlínku na rozšířenou vozovku u autobusové zastávky a začal se otáčet 28letý řidič osobního vozidla značky Octavia. V tu chvíli ho ale objížděl motocyklista. Při střetu motocyklista upadl na vozovku. S lehkým zraněním převezen do orlickoústecké nemocnice.

Krátce po poledni najela mezi Šedivcem a Letohradem na nezpevněnou krajnici 18letá řidička osobního automobilu značky Peugeot 307. Nezvládla řízení a sjela ze silnice do příkopu a do lesa. Žena byla s lehkým zraněním převezena do okresní nemocnice.

Jen o dvě hodiny později nedodržel v Českých Libchavách řidič nákladního vozidla značky DAV bezpečnou vzdálenost a zezadu narazil do zastavujícího dodávkového vozidla. To důsledkem nárazu vyjelo do protisměru, kde se čelně střetlo s fabií. Osobní vozidlo pak následně narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Řidič fabie při nehodě utrpěl lehké zranění.

V osm hodin večer došlo u Sopotnice ke střetu octavie s motocyklem značky Yamaha. Řidička octavie chtěla odbočit vlevo na lesní cestu. Zapnula směrové světlo, začala zpomalovat a najela ke středu vozovky. V tu chvíli ji ale předjížděl motocyklista, který při střetu upadl na vozovku. Se zraněním byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice.

Při zbývajících včerejších nehodách nebyl zraněn nikdo. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na bezmála 460 tisíc korun.
nprap. Eva Sichrová
27. května 2009
 

vytisknout  e-mailem