Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehodovost pokračovala

RAKOVNICKO – Příčinou bylo opět nepřizpůsobení rychlosti. 

Tak jako předešlé dny řidiči havarovali vlivem nepřizpůsobení rychlosti na vozovce pokryté rozbředlým sněhem, nebylo tomu jinak ani ve středu 7. března.

Od rána vyjížděli dopravní policisté k několika nehodám, které se udály po celém Rakovnicku.

První nehoda se stala deset minut po šesté hodině ranní v Rakovníku v ulici Dukelských hrdinů. Čtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel po výše uvedené ulici směrem do centra města, přičemž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu komunikace, povětrnostním vlivům a jiným okolnostem, které je možné předvídat a na rovném přehledném úseku dostal s vozidlem smyk. Vlivem smyku vjel vpravo na chodník a následně vpravo mimo něj, kde levou přední částí vozidla narazil do sloupu veřejného osvětlení, které po nárazu spadlo do travnatého pásu vedle vozovky a poškodilo zaparkované vozidlo Citroen a okrasný stromek.

Po šetření výše uvedené dopravní nehody byli policisté povolaní k další nehodě, a to do Nového Strašecí, která se stala v půl sedmé ráno. Teprve osmnáctiletá žena řídila vozidlo Peugeot ve směru z ulice Havlíčkova do ulice Nádražní, kde v prostoru křižovatky při odbočování vpravo nepřizpůsobila rychlost vozidla, dostala smyk a přejela do protisměru, kde pravou přední částí vozidla narazila do přední části protijedoucího vozidla Škoda Octavia.

V půl druhé odpoledne došlo v katastru obce Zbečno k další dopravní nehodě, ke které došlo dle provedeného šetření pravděpodobně tak, že 38letý řidič vozidla Renault jel ve směru od Píska na Zbečno, přičemž při najíždění do prudké levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost na mokrém povrchu komunikace, s vozidlem vjel částečně na pravou krajnici, kde bočně narazil do svodidel.

K poslední nahlášené dopravní nehodě došlo po čtvrté hodině odpolední v katastru obce Nový Dům, kde 47letá řidička vozidla Škoda Fabia jela ve směru od Městečka na Rakovník. Při míjení se s protijedoucím vozidlem najela na zasněžený pravý okraj komunikace, přičemž dostala smyk, následně přejela do protisměru a poté do levého silničního příkopu, kde narazila do stromu.

Nikdo z účastníků dopravních nehod nebyl zraněn a celková škoda na všech havarovaných vozidlech přesáhla 230 tisíc korun.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
8. března 2018

vytisknout  e-mailem