Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehodovost za 8. a 9. září 2009

LIBEREC - Osm nehod, tři zranění. 

Statistika nehodovosti za 8. a 9. září 2009

  DN Usmr. TZ/LZ Škody Příčiny Alkohol
8.9.09 4 0 1/0 319  tis.Kč zp.´jízdy 0
9.9.09 4 0 0/2 18 tis.Kč zp.jízdy 0

ÚTERÝ
V úterý po půl osmé ráno se stala vážná dopravní nehoda na silnici I/13 ve směru od Děčína na Liberec. 20 letý řidič Fordu Fiesta nepřizpůsobil před sjezdem na Bílý Kostel rychlost vozu na vzdálenost, na kterou měl rozhled. Rovněž ho oslnilo slunce a vlivem několika těchto faktorů přehlédl 59 letého muže na jízdním kole, který jel stejným směrem. Řidič osobního auta do kola narazil a muž, který na něm seděl, přepadl přes kapotu, čelní sklo a střechu a spadl na vozovku. Utrpěl přitom velmi závažná zranění a musel být transportován vrtulníkem do liberecké nemocnice. Léčení způsobených zranění přesáhne dle předběžných šetření šest týdnů. U řidiče auta byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem, u cykisty bude proveden kontrolní odběr krve. Šetření dopravní nehody si převzala služby kriminální policie a vyšetřování, neboť řidič osobního vozu je podezřelý z nedbalostního trestnéh činu ublížení na zdraví.


STŘEDA
Včera, po desáté hodině dopoledne,  jela řidička s autobusem MHD od Ruprechtického náměstí k ulici Hlávkova. Když s autobusem projížděla Kmochovou ulicí, vběhl do silnice pes. Řidička začala prudce brzdit, aby ho nepřejela. Tomu se vyhla a pes utekl. V autobuse ale spada jedna z cestujících, která seděla na sedadle, kde nebylo možné se držet. Při pádu utrpěla lehké zranění, se kterým by se měla léčit cca jeden týden. Psa, ani jeho majitele, se nepodařilo ustanovit.

Po sedmé večer se mezi Čtveřínem a Přepeřemi zranil 49 letý cyklista. Z dosud nezjištěných příčin jízdu na kole nezvládl a spadl na vozovku. Přitom utrpěl zranění, se kterým ho záchranáři převezli do Krajské nemocnice Liberec, kde je hospitalizován. Z důvodu zranění muže u něho nemohli policisté provést orientační dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Příčinu i okolnosti nehody policisté prošetřují.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 4662 07

vytisknout  e-mailem