Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehodovost za měsíc květen

TŘEBÍČSKO: V květnu zahynul jeden účastník silničního provozu. 

Od počátku letošního roku evidují policisté ze služby dopravní policie na Třebíčsku již 129 dopravních nehod. V loňském roce došlo k 126 dopravním nehodám.

Z tohoto důvodu třebíčská policie apeluje na řidiče, aby k jízdě použili jen takové vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem. Měli by vždy dodržovat pravidla silničního provozu. Je vždy důležité přizpůsobit rychlost jízdy všem okolnostem silničního provozu. Průběžně kontrolovat technický stav vozidla a vždy používat bezpečnostní pásy. Nezapomínat na přednost chodců na vyznačených přechodech a být ohleduplní k cyklistům.


 Během prvních měsíců roku 2012 zahynul 1 účastník silničního provozu, 2 byli zraněni těžce a 68 lehce. Za stejné období v roce 2011 zahynul 1 účastník, 9 bylo zraněno těžce a 56 lehce. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala v letošním roce na 9.990 500, v loňském roce na 8.911 400 korun.

 

Ve dvanácti případech byl řidič při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu a v roce 2011 ve 14 případech. Příčinou dopravní nehody byl ve většině případů špatný způsob jízdy nebo velká rychlost. Nejvíce řidiči bourali na silnicích 2. třídy.


 
 

Květnové dopravní nehody



 

Květnové dopravní nehody

2012

2011

Počet dopravních nehod

25

32

Usmrcených účastníků

1

0

Těžkých zranění

1

3

Lehkých zranění

16

13

Celková škoda

1.198 600 korun

1.343 300 korun

 

 

Smrtelná nehoda v měsíci květnu

 

Smrtí spolujezdce skončila rychlá jízda mladého muže. K tragické dopravní nehodě došlo ve 22:00 hodin dne 27. května v ulici Hladov v obci Hrotovice. Dvaadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Renault Megane směrem k ulici Třebíčská. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla a dostal smyk, který nevyrovnal. S vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci a bokem vozu narazil do zdi rodinného domu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění osmnáctiletého spolujezdce, který svým zraněním na místě podlehl. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do Nemocnice v Brně. Dopravní policisté šetřením zjistili, že řidič nevlastní řidičské oprávnění a vozidlo mělo propadlo technickou kontrolu. Ani jeden z účastníků nehody nebyl při jízdě připoután bezpečnostními pásy. Přesná příčina dopravní nehody je i nadále v šetření. Způsobenou škodu vyčíslili policisté na 40.000 korun.


 

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

1. června 2012

vytisknout  e-mailem