Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehodu nepřežil řidič osobního auta

KRAJ VYSOČINA: Letos zemřelo na silnicích Vysočiny při nehodách 36 osob 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali dnes, v pondělí 7. prosince, ráno deset minut před půl šestou oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/150 v katastru obce Hněvkovice na Havlíčkobrodsku. Řidič osobního vozidla Ford Focus projížděl po této silnici a z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, kde s vozidlem narazil do stromu. Auto se po nárazu převrátilo na střechu. Ve vozidle cestovaly v době nehody dvě osoby. Padesátiletý řidič zůstal ve vozidle zaklíněn a utrpěl velmi vážná poranění, kterým i přes okamžitou pomoc na místě podlehl. Jeho spolujezdkyně zraněna nebyla, ale zdravotnická záchranná služba ji z preventivních důvodů převezla do nemocnice k vyšetření. Na místo nehody vyjely okamžitě po přijetí oznámení nejbližší policejní hlídky, které zde zejména usměrňovaly provoz. Místo nehody bylo průjezdné se zvýšenou opatrností. Krátce po desáté hodině policisté na místě ukončili svoji práci a silnice byla plně průjezdná. Veškeré další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření.

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyjížděli dnes ráno také k dalším dopravním nehodám, a to napříč celým krajem. Při dnešních ranních nehodách řidiči většinou nepřizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostali smyk a havarovali. Ke střetu čtyř vozidel  - dvou osobních a dvou dodávkových - jsme vyjížděli kolem půl deváté ráno na silnici I/38 na obchvat Moravských Budějovic. Při střetu se zranili dva řidiči osobních vozidel – šestapadesátiletého řidiče s těžkým zraněním převezli do nemocnice v Brně, pětašedesátiletý řidič byl převezen do nemocnice v Třebíči. Místo nehody bylo zcela neprůjezdné, policisté ve spolupráci se strážníky odkláněli dopravu před centrum Moravských Budějovic.

Dnes ráno se na některých místech v Kraji Vysočina vytvořilo na vozovkách náledí, a to zejména na mostech nebo v lesních úsecích. Proto apelujeme na všechny řidiče, aby zejména v ranních hodinách jezdili se zvýšenou opatrností a pouze takovou rychlostí, aby dokázali situaci zvládnout a adekvátně zareagovat.

Od začátku letošního roku do současné doby zemřelo na silnicích Kraje Vysočina při dopravních nehodách celkem 36 osob.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

7. prosinec 2015

vytisknout  e-mailem