Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodu zřejmě způsobil psychicky narušený muž

Rychle jedoucí vůz dostal smyk a narazil do plně obsazeného auta 

Krinice 20.4.2011 - Opel AstraKrinice 20.4.2011 - Opel Astra
Dopravní nehodu s dvěma těžkými a třemi lehkými zraněními prošetřují dopravní policisté z Náchoda. Policisté tuto nehodu zařadili do jedné z mála nehod ročně, kdy bylo najednou zraněno větší množství osob. Dvě ze zraněných byly děti.
 
Oznámení o nehodě přijalo operační středisko krátce před tři čtvrtě na šest večer, nehoda se stala na silnici 3. třídy mezi Broumovem a Křinicemi.  Ve směru od Křinic jel 37letý řidič Škodou Octavií a s největší pravděpodobností vlivem nepřiměřené rychlosti v pravotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do levé části vozovky. Tam se čelně střetl s protijedoucím vozem Opel Astra, obsazeným dvěma dospělými a dvěma dětmi.
 
Náraz levými předními rohy oba automobily odmrštil od sebe do protilehlých stran mimo vozovku. Největší následky srážka způsobila osádce Opelu Astra. Při nehodě utrpěla těžké zranění 38letá řidička a 39letý spolujedoucí z předního sedadla, dvě děti (7, 11) na zadních sedadlech utrpěly zranění lehčí. Lehce byl zraněn i řidič Octávie. Na místě nehody zasahovala záchranná služba, hasiči i policie. Těžce zranění účastníci nehody byli hospitalizováni v náchodské nemocnici, nezletilého chlapce transportoval vrtulník letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
Alkohol vyloučila u obou řidičů dechová zkouška. Protože řidič Octávie vykazoval známky nestandardního chování, dopravní policisté jej podrobili i testu na přítomnost návykových látek, který dopadl též negativně. Pokračující podivné chování řidiče se jevilo nebezpečné pro něj i okolí a vykazovalo známky psychické poruchy. Proto jej policisté po zajištění lékařského ošetření dopravili do Nového Města nad Metují na odborné psychiatrické pracoviště. Tam si muže ponechali ve své péči. Foto policie
 
por. Bc. Eva Prachařová
21. 4. 2011
Odkazy do noveho okna

Krinice 20.4.2011

DN 5x zranění 

Detailní náhled

Křinice 20.4.2011

DN 5x zranění - celk.pohled 

Detailní náhled

Náchodsko - Krinice

20.4.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem