Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladí řidiči za volantem

RYCHNOVSKO - Nehody naštěstí neskončily tragicky. 

Ke čtyřem dopravním nehodám vyjížděli o víkendu policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod. Ve všech případech za volant usedli mladí účastníci silničního provozu.

Pátek
V poli skončil v 16:30 motocykl po nevydařeném předjížděcím manévru dvaadvacetiletého mladíka. Ten na motorce zn. Yamaha mezi  Královou Lhotou a Libřicemi začal předjíždět osobní auto v době, kdy ho už předjížděl řidič vozu zn. Ford Transit. Po bočním střetu dodávky a motorky mladík nezvládl řízení a vyletěl vlevo mimo silnici, kde havaroval. Záchranáři ho převezli se zraněním do nemocnice. Dechové zkoušky u obou řidičů přítomnost alkoholu vyloučily. Škoda je vyčíslena na 70.000 korun.
Sobota
Auto zn. Alfa Romeo skončilo v 19:15 na pravém boku poté, co jeho dvacetiletý řidič mezi obcemi Debřece a Lukavice v levotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a nezvládl smyk. Jednadvacetiletého spolujezdce záchranáři převezli k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška u řidiče byla negativní, škoda je vyčíslena na 40.000 korun.
Ke střetu dvou osobních aut došlo ve 21:18 na jedné z křižovatek v Rychnově nad Kněžnou na silnici č. I/14. Dvacetiletá řidička vozu zn. Peugeot vyjíždějící z vedlejší silnice s největší pravděpodobností přehlédla řidiče osobního auta zn. Volkswagen Golf, jedoucího po hlavní silnici a při odbočování vlevo se s ním střetla. Volkswagen po nárazu naboural do reklamního poutače. Záchranáři odvezli do nemocnice k ošetření sedmnáctiletou a osmnáctiletou spolujezdkyni z peugeotu a řidiče golfu. Dechové zkoušky, které policisté u obou řidičů provedli, byly negativní. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 90.000 korun.
Neděle
Částí domu a bránou projel v Javornici v 15:30 dvacetiletý místní řidič vozu zn. Ford Fiesta. V pravotočivé zatáčce se míjel s protijedoucím vozem zn. Chevrolet Aveo a s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Po smyku, který nezvládl, vletěl s autem mimo silnici, kde poškodil dům, narazil do pilíře kovové brány, a ta poškodila zaparkované osobní auto zn. Citroen Berlingo. Mladíka záchranáři odvezli do nemocnice, dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Škoda této havárie je vyčíslena na 83.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. července 2017

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

9.7. Javornice 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.7. Libřice 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.7. Debřece 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.7. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.7. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem