Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehody a cyklisté

ÚO Bruntál - a jiné zprávy z okresu 

Motorku řídit neměl
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sdělili v těchto dnech albrechtičtí policisté podezření 25letému muži. Ten se měl protiprávního jednání dopustit tím, že dne 1.11.2011 měl řídit ve Městě Albrechticích motocykl Jawa, ač má uložen zákaz řízení až do října 2012. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Čokoládové tyčinky a kávu chtěl bez zaplacení
V pondělí 21.11.2011 sdělili bruntálští policisté podezření z přečinu krádeže 25letému místnímu muži. Je mu kladeno za vinu, že dne 7.11.2011 v Bruntále v obchodním domě na Tř. Práce si měl schovat do kapes bundy čtyři čokoládové tyčinky a kávu. Zboží v hodnotě 64 Kč bez zaplacení pronést pokladnou. Pracovníci ostrahy ho za pokladnou zadrželi a tak zboží vydal. Přivolaní policisté zjistili, že mladý muž již byl v posledních třech letech za krádež odsouzen.
 
Vloupání do stavební buňky
Rekonstrukci mostu přes potok mezi obcemi Světlá Hora a Stará Voda využil prozatím neznámý pachatel k tomu, aby se v době od 18. do 21.11.2011 vloupal do stavební buňky. Odcizil kalové čerpadlo, přenosnou elektrocentrálu a motorovou pilu. Svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 45 300 Kč.
 
Nehoda s úmrtím cyklisty – sdělení obvinění
Policejní komisař SKPV Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 68letého muže pro přečin usmrcení z nedbalosti. Toho se měl dopustit tím, že dne 17.9.2011 v 05,50 hodin mezi obcemi Liptáň a Třemešná jel s vozidlem Felicia a měl přehlédnout při pravém okraji 64letého cyklistu, který jel na neosvětleném jízdním kole. Uviděl ho až na poslední chvíli, nestihl již zastavit a došlo ke střetu. Cyklista upadl a utrpěl těžká zranění, kterým 20.9.2011 v nemocnici podlehl.
V souvislosti s touto tragickou nehodou apelujeme na cyklisty, aby používali zákonem stanovenou výbavu. Povinné je vybavení přední bílou odrazkou, zadní červenou odrazkou a oranžovými odrazkami na pedálech a paprscích kol. Za snížené viditelnosti musí být kolo vybaveno rovněž světlometem svítícím bílým světlem vpředu a stálým nebo blikajícím světlem vzadu. Také prvky z reflexního materiálu mnohonásobně zvýší viditelnost cyklistů a prodlouží tak vzdálenost, na jakou může řidič cyklistu či chodce zaznamenat a reagovat na vzniklou situaci.
 
Cyklista se lekl a havaroval
Těžkým zraněním skončila havárie cyklisty ve Vrbně pod Pradědem na ulici Zlatohorské v pondělí 21.11.2011 v 08,25 hodin. 60letý muž jel na jízdním kole s elektromotorem a lekl se vozidla, které jelo z protisměru a odbočovalo vlevo na místo ležící mimo silnici. Cyklista nezvládl řízení a spadl na vozovku. Ke střetu s automobilem nedošlo. Ovlivnění alkoholem vyloučila negativní dechová zkouška. Při pádu muž utrpěl těžká zranění, pro která musel být následně letecky transportován do nemocnice v Ostravě.
 
Rozbil elektrický rozvaděč
Dne 21.11.2011 ve Městě Albrechticích – Žárech pachatel rozbil elektrický rozvaděč, který je umístěn v areálu bývalé plicní léčebny. Přestřihl přívodní kabely ve funkčním  rozvaděči a tím odstřihl od proudu jednu budovu a čističku odpadních vod. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
 
Nehoda se zvěří
V 16,35 hodin mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem vběhla 41letému řidiči autobusu do jízdní dráhy srna. Řidič již nestačil pro krátkou vzdálenost zareagovat a došlo ke střetu. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč. Zvěř zůstala na místě usmrcena a byla předána místnímu mysliveckému sdružení.
                                                                                            
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

22.11.2011

vytisknout  e-mailem