Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nehody cyklistů si vyžádaly tři lehké a jedno těžké zranění

VSETÍNSKO: Cyklistku transportoval vrtulník do nemocnice v Olomouci.  

Od pátku do dnešního rána evidujeme čtyři dopravní nehody s účastí cyklistů. Tři cyklisté byli zraněni lehce a jedna cyklistka byla s těžkým zraněním transportována do olomoucké nemocnice.
 
Nejvážnější z nehod byla sobotní havárie cyklistky v Brankách. Dvaašedesátiletá místní žena jela krátce po jedné hodině odpoledne na jízdním kole z prudkého kopce od obce Police k Brankám. Žena nezvládla řízení kola, ze kterého spadla na vozovku a způsobila si vážné poranění v obličeji, se kterým byla převezena do valašskomeziříčské nemocnice s následným leteckým transportem do nemocnice v Olomouci.
 
Další nehody s účastí cyklistů evidujeme u Lešné, v Novém Hrozenkově a Choryni. K havárii cyklisty na silnici I/35 k Lešné vyjížděli dopravní policisté v pátek kolem sedmé hodiny večer. Z jízdního kola tam vlivem nepozornosti havaroval jedenačtyřicetiletý muž z obce Nehvízdky. Cyklista se plně nevěnoval řízení jízdního kola, vjel do odvodňovací drážky na silnici, kde se mu kolo zaseklo a on z kola spadl, čímž si způsobil lehké zranění.   
 
Další nehoda se stala v sobotu o půl jedné odpoledne v Novém Hrozenkově, kde dvaasedmdesátiletý místní cyklista nedal přednost v jízdě dvaatřicetiletému místnímu řidiči ve Škodě Octavii. Cyklista vyjel z autobusové zastávky a při přejíždění silnice kolmo na druhou stranu přehlédl oktávku, které vjel přímo do jízdní dráhy. Po střetu upadl cyklista na vozovku a utrpěl lehké zranění, se kterým ho odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice, kde zůstal hospitalizován.
 
Poslední nehoda se odehrála dnes krátce před šestou hodinou ráno v Choryni, kde šestapadesátiletá místní žena nezvládla řízení jízdního kola a havarovala. S lehkým zraněním byla převezena do nemocnice.
 
Dechové zkoušky byly u všech účastníků silničního provozu negativní. Zkouška na alkohol nebyla z důvodu těžkého zranění provedena pouze u cyklistky v Brankách. U ní byl nařízen odběr krve. Všechny nehody, kromě té v Brankách, vyřešili policisté uložením blokových pokut.    
 
 
1. června 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
 
Odkazy do noveho okna

DN Lešná

DN Lešná 

Detailní náhled

DN Nový Hrozenkov

DN Nový Hrozenkov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem