Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nehody, krádeže, alkohol

KARLOVARSKÝ KRAJ - Případy z víkendu 

Sokolov - Opakovaně kradl, skončil ve vězení
Sokolovští policisté objasnili případ vloupání do garáží na Sokolovsku. Celkem ze čtyř vloupání je podezřelý 31letý muž ze Sokolova, který se měl přečinů dopustit od prosince 2012 do ledna 2013. Podezřelý měl vniknout do garáží v Těšovicích a Sokolově. Přineseným nářadím se měl násilím vloupat do garáží, ze kterých si vzal např. 10 kusů hliníkových disků včetně pneumatik, 2 úhlové brusky, 20brusných kotoučů, 10 l motorového oleje, batoh s rybářským náčiním, potápěčské vybavení, příklepovou vrtačku, řezačku na obklady, startovací kabely k vozidlu, aj. Celková škoda na odcizených a poničených věcech je vyčíslena na částku 79 tis. Kč.

Karlovy Vary – Najel do betonového zdění
Na silnici I/6 pod železničním mostem došlo k dopravní nehodě s lehkým zraněním. Dne 6. ledna 2013 v 8:25 hodin jel 23letý řidič v Karlových Varech směrem od Ostrova na Sokolov. Na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy a stavu komunikace a po projetí pravotočivé zatáčky vyjel na rovném úseku se svým vozidlem mimo komunikaci a narazil do betonového zdění (vizi foto dopravní nehoda 1). Dechová zkouška vyloučila požití návykových látek před jízdou. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdkyně. Škoda je předběžně vyčíslena na částku 40 tis. Kč.

Karlovy Vary – Řidič najel na nezpevněnou krajnici a havaroval
Jednatřicetiletý řidič Mercedesu Benz jel 5. ledna 2013 po účelové komunikaci ve směru od Nové Role na Nejdek. Kousek za obcí Nová Role vjel řidič s vozidlem na nezpevněnou krajnici, která se pod ním utrhla a vozidlo se převrátilo na levý bok a poté na střechu (viz foto Dopravní nehoda 2). Řidič se podrobil dechové zkoušce, která vyšla s negativním výsledkem. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 120 tis. Kč.

Karlovy Vary – Vloupali se do garáže, byli přistiženi
Policisté z Karlových Varů Rybáře zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu. Společně se měli muži ve věku 60 a 39 let 3. ledna letošního roku ve Staré Roli v Karlových Varech za užití násilí pokusit vniknout do garáže. Při svém počínání byli však spatřeni hlídkou městské policie, kterou byli také zadrženi. Poškozená vyčíslila škodu ve výši 1 000 Kč. Mladší z mužů byl již v posledních třech letech za krádež odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech, hrozí mu tak až tříletý trest odnětí svobody. Jeho spolupachatel může jít až na dva roky do vězení.

Františkovy Lázně – Kradli nejenom šrot
Proti čtyřem mužům zahájili policisté z Františkových Lázní úkony trestního řízení pro podezření přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Po vzájemné domluvě měli 6. 1. 2013 přijet muži vozidlem do Františkových Lázní, kde po otevření vstupní brány měli společně zcizovat šrot. Jeden z mužů měl dále vniknout do obytné části objektu, kde měl odcizit křovinořez a kalové čerpadlo. Ještě na místě byli všichni zadrženi policejní hlídkou z Františkových Lázní. Na základě dalšího prověřování policisté zjistili, že dva ze čtyř zadržených se do stejného objektu vloupali před několika dny. Zadržení byli vyslechnuti a bylo jim sděleno obvinění. Všichni jsou stíhání na svobodě. Celkovou škodu vyčíslil majitel na 50 tis. Kč. Vzhledem k výši škody hrozí obviněným až pětiletý trest odnětí svobody.

Františkovy Lázně - Řídila pod vlivem
Čtyřicetiletá žena je podezřelá, že dne 5. ledna v 03:50 hodin řídila osobní vozidlo Volkswagen Polo ve Františkových Lázních. V ulici Americká ji kontrolovala policejní hlídka. Žena nadýchala při opakovaném měření 1,82 a 1,86 promile alkoholu. Žena se podrobila v nemocnici odběru krve. Policisté ženu po výslechu propustili, byl jí však odebrán řidičský průkaz.

Aš – Odcizila věci v drogérii v ceně přes 8 tis. Kč
Z přečinu krádeže sdělili policisté z Aše podezření 28leté ženě ze Sokolovska. Žena měla v listopadu loňského roku odcizit z prodejny drogérie v Aši 27 kusů deodorantů různých značek a 4 kusy zubních nástavců. Škoda tak přesáhla 8 tis. Kč.

Ve zkráceném přípravném řízení bude případ do 14 dnů vyřešen. V případě odsouzení hrozí podezřelé až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
7. ledna 2013
 

 

 

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 1

Dopravní nehoda 1 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2

Dopravní nehoda 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem