Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehody na sněhu

ÚO Bruntál - krádeže a další zprávy 

Žena měsíc a půl po nehodě zemřela - zahájení trestního stíhání
V těchto dnech policejní komisař SKPV Krnov zahájil trestní stíhání 60leté ženy z Karviné pro přečin usmrcení z nedbalosti. Je jí kladeno za vinu, že dne 4.1.2011 mezi obcemi Město Albrechtice a Krásné Loučky jela jako řidička vozidla Felicie a při projíždění levotočivé zatáčky se zřejmě plně nevěnovala řízení a nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, svých schopnostem, technickému stavu vozovky, kdy dostala smyk, který nezvládla. Přejela do levé poloviny silnice, kde se čelně střetla s vozidlem Fabia, které řídila 58letá žena. Od tohoto auta se odrazila do dalšího smyku a bočně se střetla ještě s Octavií, kterou řídil 43letý muž. Po nehodě zůstala stát felicie a octavie na komunikaci. Fabie byla po střetu vymrštěna mimo vozovku do příkopu, kdy její řidička utrpěla těžká zranění, pro které byla letecky transportována do nemocnice, kde 22.2.2011 zemřela. Její 87letý spolujezdec utrpěl zranění s dobou léčení 14 dnů. 
 
Z restaurace odcizil peníze
Vloupání do restaurace v Krnově na ulici Mikulášská šetří krnovští policisté. V době od 2. do 3.5.2011 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do příručního skladu restaurace a prošel až do šatny personálu, kde odcizil finanční hotovost ve výši 8 tisíc Kč. Poškozením způsobil majiteli další škodu ve výši 7 tisíc Kč.
  
Chatky poškodil a prohledal
Hned pět případů vloupání do zahradních chatek a kůlny šetří policisté v Krnově v jedné ze zahrádkářských osad.
Dosud neznámý pachatel násilně vnikl od večerních hodin 2.5. do dopoledne 3.5.2011 do čtyř zahradních chatek a jedné kůlny, které prohledal. V některých neodcizil nic a z jiných vzal např. láhev koňaku, pivo, vrtačku, sadu GOLA klíčů, sladkosti, lovecký nůž a jiné. Svým jednáním způsobil majitelům škodu na odcizených věcech ve výši 7 tisíc a na poškození zařízení škodu přes 11 tisíc Kč.
 
V baru přišla o notebook
V nočních hodinách 3.5.2011 přišli do baru na ulici Dolní v Bruntále neznámí pachatelé právě v době, kdy obsluha prováděla před zavírací dobou úklid a byla v zadních prostorách objektu. Toho pachatelé využili a odcizil ze stolu položený notebook v hodnotě 10 tisíc Kč.
  
Dopravní nehody
nehoda v květnu na sněhu web.JPG
Vzhledem ke včerejším klimatickým podmínkám policisté šetřili více nehod, než v předchozích dnech. Většina z nich byla z důvodů nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky a povětrnostním podmínkám, kdy v ranních hodinách silně pršelo a přes dopoledne až do odpoledne byl na komunikacích rozbředlý a místy namrzlý sníh.
V 09,30 hodin v Lomnici narazila 26letá řidička vozidla Opel do stromu. Při průjezdu levotočivou zatáčkou totiž nepřizpůsobila rychlost a na mokré silnici dostala smyk, který nezvládla.  Při nehodě utrpěla lehké zranění. Způsobená škoda činí 60 tisíc Kč.
Mezi Bruntálem a obcí Milotice nad Opavou ve 12,00 hodin jela 20letá řidička s vozidlem Fabia a nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. V levotočivé zatáčce na souvislé vrstvě rozbředlého sněhu dostala smyk. Nezvládla ho a sjela za pravý okraj silnice, kde najela na svodidlo. Následně havarovala přes střechu do silničního příkopu, kde s fabií zůstala na louce stát na kolech. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 75 tisíc Kč.
Hodinu po druhé nehodě policisté měli oznámenou další, která se stala mezi Malou Morávkou a Karlovou Studánkou. 52letý řidič při průjezdu zatáčkou také nepřizpůsobil rychlost jízdy a na kluzkém povrchu s rozbředlým sněhem dostal smyk, který nezvládl. Narazil do kovového zábradlí a stromu. Způsobená škoda činí 82 tisíc Kč.
Lehké zranění utrpěl 31letý řidič vozidla Renault a jeho 4letá dcera, kteří projížděli Starým Městem u Bruntálu a narazil do nich 26letý řidič vozidla Seat. Ten totiž nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím neznámým vozidlem a když jeho řidič přibrzdil v křižovatce a odbočil, tak řidič seatu prudce zabrzdil. Vozidlo uvedl do smyku, ve kterém pak vyjel do protisměru, kde se srazil s projíždějícím renaultem. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč.
 
                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
4.5.2011
 

vytisknout  e-mailem