Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehody od pátku do neděle

ŽĎÁRSKO: Jedno vážné zranění si vyžádalo letecký transport 

Od pátku 20. ledna do neděle 22. ledna 2012 bylo na Žďársku nahlášeno pět dopravních nehod. Policisté z dopravního inspektorátu vyčíslili škodu na nejméně 301 000 korun. Při kolizích byli zraněni čtyři účastníci . Jedno těžké zranění si vyžádalo do zdravotnického zařízení  letecký transport.  Ostatní tři lidé byli zraněni lehce.

Křižanov 20.1.11.JPG
Nehoda s nejvyšší způsobenou škodou se stala  v pátek 20. ledna 2012 v 10:00 hodin. V tu dobu jel devětačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem Volvo s návěsem po silnici ze směru od obce Jívoví směrem k obci Křižanov. Při projíždění pravotočivou zatáčkou dostal řidič na zasněžené silnici smyk. Ten nezvládl a sjel z komunikace, kde se nákladní automobil  převrátil na levý bok. Řidič nebyl při nehodě zraněn. Jeho dechová zkouška byla negativní. Škoda na vozidle a návěsu je odhadnuta na 170 000 korun a na směrových sloupcích je škoda vyčíslena na 4 000 korun.

Provoz na silnici byl z důvodu překládání nákladu omezen. Při vyprošťování vozidla ale museli policisté komunikaci před 14. hodinou zcela uzavřít a zvolit pro řidiče vhodné objízdné trasy. Před 18. hodinou byla silnice znovu průjezdná pro veškerou dopravu.

 

Obyčtov 21.1.11.JPG
Vážná dopravní nehoda, ke které vyjížděli dopravní policisté, se stala v sobotu 21. ledna 2012. Půl hodiny po sedmé hodině jel padesátiletý řidič s osobním vozidlem Ford S- Max od obce Ostrov nad Oslavou k obci Obyčtov. Silnice v tu dobu byla pokryta vrstvou uježděného sněhu s inertním posypem. Při průjezdu levotočivou zatáčkou ve stoupání dostal řidič smyk. Jeho nezvládnutím sjel do příkopu, kde narazil do listnatého stromu. Při nárazu došlo ke zranění pasažérů ve vozidle. Jedna žena byla s těžkým zraněním letecky transportována do brněnské fakultní nemocnice. Další dvě spolujezdkyně byly s lehkými zraněními převezeny k ošetření do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Přítomní policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku. Řidič před jízdou alkohol nepožil. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 90 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

23. ledna 2012

vytisknout  e-mailem