Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehody s alkoholem

První dny na silnicích v roce 2010 

Poškození vozidla ve Vrchlabí
Na parkovišti ve Vrchlabí první novoroční den kolem půl deváté hodiny ranní došlo k dopravní nehodě. Dvaatřicetiletý muž při chemickém ošetřování prostoru parkoviště s vozidlem Unimog zřejmě sklouzl do mírného spádu plochy parkoviště a narazil radlicí do zaparkovaného vozidla Ford Tranzit. Dechová zkouška s řidičem neprokázala požití alkoholických nápojů. Hmotná škoda je odhadnuta na 17 tisíc korun.

Nehoda na kruhovém objezdu v Trutnově
Ke srážce dvou vozidel došlo 1. 1. 2010 před jedenadvacátou hodinou na kruhovém objezdu ulic Horská a Skřivánčí v Trutnově. Podle šetření řidič vozidla Fiat Punto vjel na okraj kruhového objezdu, začal couvat a pravděpodobně přehlédl za sebou jedoucí vozidlo Škoda Octavia Combi. Při dopravní nehodě byla poškozena dopravní značka. Škody jsou vyčísleny na 70 tisíc korun a ke zranění osob nedošlo. U obou účastníků policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol. Řidiči z vozidla Fiat Punto naměřili 0,23 promile alkoholu. Věc je v šetření skupiny dopravních nehod.

Alkohol za volantem v Hostinném
V neděli kolem druhé hodiny ranní havaroval v ulici Luční v Hostinném devatenáctiletý mladík. S vozidlem Renault Clio nepřizpůsobil rychlost jízdy a na kluzké vozovce zřejmě dostal smyk. Vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zaparkovaného vozidla Renault Clio a poté do zdi jednoho z domů. Na nehodu mohl mít pravděpodobně i vliv alkoholu, který neukázněný řidič požil před jízdou. Policisté mu naměřili hodnotu 1,73 promile. Viníkovi byl zadržen řidičský průkaz a naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škody na vozidlech a zdi domu jsou odhadnuty na 12 tisíc korun. Okolnosti a míra zavinění jsou předmětem šetření dopravních policistů.  

nprap. Věra Krejčová
4. 1. 2010
 

vytisknout  e-mailem