Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nejčastější přestupek? Rychlá jízda

Policisté v sobotu zkontrolovali téměř osm stovek aut.  

Zlín – Překročení hranice maximální povolené rychlosti je stále nejčastějším dopravním přestupkem. Potvrzují to i výsledky rozsáhlé dopravně bezpečností akce, která se konala na území celého Zlínského kraje v sobotu 4. října 2008.
V okrese Zlín zkontrolovalo třicet policistů 756 řidičů. Hlídky v průběhu šesti hodin zjistily celkem 85 přestupků, za které uložily pokuty v celkové výši 75 tisíc korun. Dva nejzávažnější přestupky jsme posléze předali do správního řízení. Jednoho z nich se dopustil řidič, který projížděl Otrokovicemi v sobotu odpoledne. Hlídka ho zastavila o půl třetí, kdy muž nadýchal 0,67 promile.
Rychlost překročilo čtyřicet řidičů.
Na vrcholu statistik se dlouhodobě umisťuje také špatný technický stav vozidel. V sobotu za něj bylo potrestáno devatenáct řidičů. Šest řidičů muselo zaplatit pokutu za to, že nebyli připoutáni. Jeden muž zapomněl doma řidičský průkaz a jeden nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.
Policisté při dopravně bezpečnostní akci narazili na třicetiletého pohřešovaného muže, na kterého byl v září vydán zlínským okresním soudem příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Toho jsme předali brněnským policistům, kteří ho eskortovali do věznice.

vytisknout  e-mailem