Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nejčastějším prohřeškem řidičů byla rychlost

KOLÍNSKO - Policisté na Kolínsku posílili hlídky kvůli odjezdům na letní dovolenou. V jednom případě naměřili dokonce 77 km/h v obci. 

S příchodem letních prázdnin a zvýšeným provozem na silnicích v souvislosti s odjezdy na dovolené, policisté na Kolínsku výrazně posílili hlídky. Toto období patří mezi nejfrekventovanější v roce a policisté proto věnují zvýšenou pozornost bezpečnosti na silnicích.

V rámci zesíleného dohledu řešili policisté nejčastěji překročení rychlosti, a to hned 41krát. Rychlostní limity jsou stanoveny pro bezpečnost všech účastníků silničního provozu, přesto se někteří řidiči rozhodli tyto limity ignorovat. V jednom případě byla naměřena rychlost dokonce 77 km/h v obci Přistoupim, což je výrazně nad povoleným limitem. V případě, že řidič překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 20 km/h (nejvýše však o 40 km/h), mohou policisté tento přestupek řešit příkazem na místě. V takovém případě je sankce ve výši 2500 Kč až 3500 Kč a k tomu se připočítávají 4 body do bodového systému. Pokud však přestupek není řešen na místě a dojde k správnímu řízení, hrozí řidiči pokuta ve výši 4000 Kč až 10000 Kč.

Kromě rychlosti se policisté setkali i s dalšími přestupky. Několik řidičů bylo pokutováno za jízdu bez umístění registrační značky na vozidle, další za způsob jízdy. Policisté také potrestali jednoho cyklistu a řešili případ nezastavení na červenou.

Zesílené kontroly budou pokračovat i v nadcházejících týdnech, aby se zajistila bezpečnost všech účastníků silničního provozu během letních prázdnin. Policisté apelují na řidiče, aby dodržovali dopravní předpisy a přispěli tak k bezpečnému průběhu prázdninové sezóny.

prap. Mgr. Iva Nasadošová
preventista PČR ÚO Kolín
1. července 2024

Odkazy do noveho okna

Měření rychlosti (1)

Měření rychlosti (1) 

Detailní náhled

Měření rychlosti (2)

Měření rychlosti (2) 

Detailní náhled

Měření rychlosti (3)

Měření rychlosti (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem