Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejdříve kradl, pak vracel

CHOMUTOV - Příbuzné šperky vrátil, Mina v křoví, Nečekal na pozvání.... 

Nejdřív kradl, pak vracel
19letý mladík odcizil z bytu své příbuzné minulý týden klíče od malého trezorku a následně z něj sebral zlaté šperky v hodnotě 20 tisíc korun. Lup ihned prodal do zlatnictví, kde získal necelých 16 tisíc korun. Že kradl někdo z rodiny, zjistili policisté zanedlouho. Mladík se ke svému jednání přiznal. Zlato vykoupil z prodejny zpět a vrátil poškozené. Žena využila svého práva a nedala souhlas s jeho trestním stíháním. Za krádež tak podezřelý potrestán nebude, policisté vyšetřování případu odložili.

Mina v křoví
Hlídka policistů z Kadaně vyjížděla včera odpoledne do Kadaňské Jeseně. Oznamovatel tam nalezl v křoví pohozený předmět, připomínající munici. Neváhal a svůj nález oznámil. Policisté místo zajistili a na místo se dostavili dva pracovníci pyrotechnické služby. Ohledáním zjistili, že se jedná o ostrou protitankovou minu. Nález zajistili a odvezli k likvidaci. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.

Nečekal na pozvání
Chomutovští policisté vyšetřují jednání 32letého místního obyvatele. Ten nečekal na pozvání a po překonání vstupních dveří do bytu poškozené na sídlišti Zahradní vnikl dovnitř. Nedbal na skutečnost, že si žena jeho přítomnost nepřeje a na místě setrval až do příjezdu policejní hlídky. Muži zákona u něj provedli test na přítomnost návykových látek, který byl pozitivní. Skončil v policejní cele a následně byl po nezbytných úkonech druhý den propuštěn na svobodu. Obvinění z porušování domovní svobody se však nevyhne. V případě odsouzení může skončit až na dva roky ve vězení.

Do prodejny se nedostal
Dvěma dlažebními kostkami rozbil skleněnou výlohu v Ruské ulici 61letý muž z Chomutova. Přiznal, že se chtěl dostat dovnitř pro cigarety. To se mu však nepodařilo, neboť byl strážníky zadržen. Muži zákona mu sdělili podezření z pokusu krádeže a poškození cizí věci.

Lahví do okna
Z trestného činu poškození cizí věci se bude zodpovídat teprve 16letý Chomutovan. Na sídlišti Zahradní v okresním městě rozbil skleněnou výplň okna u budovy základní školy. Použil k tomu lahev od piva. Oprava byla odhadnuta na 7 tisíc korun. Co ho k tomuto jednání vedlo, vyšetřují policisté, mladík je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci.

Poškozený automat
Škodu za nejméně 15 tisíc korun způsobil v Chomutově dosud neznámý pachatel. Na parkovišti v ulici Vodních Staveb poškodil parkovací automat a snažil se dostat k mincovníku. To se sice nepodařilo, ale i tak vznikla škoda za nejméně 15 tisíc korun. Chomutovští policisté jednání neznámého pachatele vyhodnotili jako pokus krádeže a poškození cizí věci.

30. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem