Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejdříve málo, potom moc

DĚČÍN - Lupič dopaden záhy; Tajit příjmy se nesmí 

Podezření z trestného činu krádeže vloupáním si včera na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl ve zkráceném přípravném řízení devětatřicetiletý muž. Toho docílil tím, že v uplynulém období se dvakrát vloupal do jednoho z děčínských pneuservisů. Poprvé odstranil bezpečnostní visací zámek u vrat skladovacích prostor firmy a zde odcizil dvě pneumatiky na nákladní vůz i s disky. Po čase přišel znovu. Zopakoval operaci s visacím zámkem a opět vnikl do prostoru. Tentokrát si odnesl pneumatik pětadvacet a disků třiadvacet. Celková škoda se pohybuje někde kolem hranice čtyřiceti tisíc korun. Policisté se mu ale nakonec dostali na kobylku, čímž mu radost z provedených akcí tak trochu zkazili. Nikoho asi nepotěší vidina až dvouletého pobytu mezi spoluvězni.
 
 
Lupič dopaden záhy
 
Mladistvého klučinu obstoupila včera odpoledne ve Šluknově partička asi šesti osob. Nejaktivnější z nich, osmnáctiletý mladík měl chlapci vyhrožovat fyzickým násilím a nutit ho, aby je vzal do místa svého bydliště. Z obavy o své zdraví žádosti vyhověl a odvedl je k rodinnému domu, kde bydlí. Tam mělo ještě docházet k dalším výhrůžkám. Výtečníci zde měli donutit poškozeného, aby odemkl dům, a zmíněný osmnáctiletý mladík měl následně prohledat interiéry, kde měl odcizit dva mobilní telefony, fotoaparát a PDA v celkové hodnotě kolem patnácti tisíc korun. Ostatní zatím měli čekat na ulici. Policisté se ihned po oznámení pustili do práce a hlavního aktéra zadrželi. Ten se nyní nachází v policejní cele a čeká na výslech. Hrozí mu, že bude kriminalisty obviněn z loupeže, za kterou trestní zákoník nabízí až desetileté vězení.
 
 
Tajit příjmy se nesmí
 
Trestní stíhání pro trestný čin podvodu zahájili včera děčínští kriminalisté proti pětačtyřicetileté ženě. Ta se měla na úkor státu obohatit o více než třináct tisíc korun, neboť měla pobírat sociální dávku příspěvek na bydlení, na kterou neměla nárok z důvodu vedlejší samostatné výdělečné činnosti. Za to jí hrozí odnětí svobody v délce až dvou let.
 
 
 
 
19. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem