Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nejdříve měl pěstí napadnout družku, pak chtěl skočit pod vlak

PROSTĚJOVSKO - V krvi měl přes 2 promile. 

V neděli 19. června jsme před jedenáctou hodinou dopoledne obdrželi oznámení o fyzickém napadení ženy v obci na Prostějovsku. Na místo byla vyslána hlídka obvodního oddělení Prostějov 2. Policisté na místě zjistili čtyřiačtyřicetiletou ženu s viditelným zraněním levého oka. Při podávání vysvětlení žena jevila známky silné podnapilosti, která se prokázala provedenou dechovou zkouškou. Tou policisté u ženy změřili hodnotu 3,54 ‰ alkoholu v dechu. Vzhledem k takto vysoké hladině alkoholu měla žena problémy s artikulací. Přesto se policistům podařilo zjistit, že měla být napadena svým druhem, patrně ze žárlivosti. Zraněné ženě policisté na místo přivolali sanitku, která ji k ošetření převezla do prostějovské nemocnice.

Následně policisté provedli pátrání po údajném útočníkovi, kterého nalezli u nedalekého železničního přejezdu. Devětapadesátiletý muž policistům sdělil, že ho již nebaví život a proto se chystá skočit pod vlak. Také muž jevil známky opilosti, proto u něho policisté provedli dechovou zkoušku, kterou změřili hodnotu 2,08 ‰ alkoholu v dechu. Napadení své přítelkyně popřel. Muž od svého úmyslu ukončit život pod koly vlaku neupustil ani v přítomnosti policistů. Proto policisté využili svého zákonného oprávnění a muže zajistili a následně ho k vystřízlivění umístili do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

Napadení ženy evidujeme jako podezření z přestupku proti občanskému soužití. V případě prokázání viny může správní orgán za tento přestupek uložit pokutu až do výše 20 tisíc korun.

por. Mgr. František Kořínek

20. června 2016

vytisknout  e-mailem