Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejen kradl, ale i ničil

CHOMUTOV - Pro pachatele jeli policisté do drogerie, Učit se nešel..... 

Nejen kradl, ale i ničil
Chomutovští policisté přijali oznámení od zástupce pražské firmy, že došlo k vloupání do jejich objektu v Jiráskově ulici. Na místě bylo zjištěno, že zloděj odcizil elektroinstalaci z chodeb domu, sanitární zařízení a další vybavení. Kromě toho však ještě poškodil protipožární dveře, stropní podhledy na chodbách, rozvody a dveře do kanceláří. Věci, které zmizely, ocenil majitel na 20 tisíc korun, na opravu poškozeného zařízení vydá dalších 50 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
Pro pachatele jeli policisté do drogerie
31letý muž ze Spořic navštívil drogerii ve středu okresního města. Z regálu odcizil pět kusů drogistického zboží v hodnotě 680 korun a snažil se z prodejny zmizet bez placení. Prodavačky si jeho jednání všimly a muže zadržely. Policisté pachatele převezli na policejní oddělení, tam bylo zjištěno, že za obdobnou trestnou činnost byl v nedávné době potrestán Okresním soudem Chomutov. Obvinění z krádeže na něj čeká proto i v tomto případě.
 
Učit se nešel
Do objektu jedné jirkovské školy se vloupal 39letý místní obyvatel. Vnikl do budovy dílen a odtud se dostal až do učebny. Všechno prohledal, ale nic neodcizil. Pak se na místě objevili strážníci a muže zadrželi. Pachateli bylo sděleno podezření z krádeže, po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu. Opravit poškozené zařízení bude školu stát 600 korun.
 
Hledaný muž dopaden
Policisté zadrželi v bytě na chomutovském sídlišti 24letého muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Zatykač na muže vydal Okresní soud Chomutov, kam byl muž neprodleně dopraven. Soudkyně rozhodla o vzetí jmenovaného do vazby, z tohoto důvodu ho policejní hlídka eskortovala do Věznice v Litoměřicích. Pátrání bylo, z výše uvedených důvodů, ukončeno.
 
Věděla, že nebude platit
Obvinění z podvodu hrozí 53leté ženě z Chomutova. Uzavřela totiž s poškozenou firmou smlouvu o poskytnutí úvěru, ačkoli věděla, že dohodnuté podmínky nebude moci dodržet. Do dnešního dne nezaplatila ani jednu splátku a tak dluží 60 tisíc korun na hotovosti. S poškozenou firmou nekomunikuje, na výzvy k jednání nereaguje. Za podvod hrozí nepoctivé ženě peněžitý trest nebo až pětiletý pobyt ve vězení.  
 
Pro klíče si došel do šatny
Chomutovští policisté vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle Citroen C5. Klíčky od vozidla si majitel ponechal v bundě uzamčené šatny stadionu v Lipské ulici. Dveře do šatny však kdosi překonal a klíčky odcizil. Odemknout zaparkované vozidlo, nastartovat a odejet pak už nedalo žádnou práci. V autě měl majitel i osobní doklady a jiné věci, které zmizely zároveň s autem. Celkovou škodu stanovil poškozený na 205 tisíc korun. Pátrání po odcizeném vozidle nebylo do současné doby úspěšné.
 
18.února 2011
nprap. Marie Pivková
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem