Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nejen motorkáři pozor

Jihočeská kraj – Jen za páteční dopoledne již tři vážné nehody motorkářů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Očekávaný slunečný prodloužený víkend zcela jistě využijí ke svým jízdám motorkáři.
Na místě je však připomenout i velké varování. Na jihočeských silnicích došlo již v době od půl desáté do půl dvanácté hodiny dnešního pátečního dopoledne hned ke třem střetům osobních vozidel s motocykly.
První z uvedených nehod se stala na křižovatce ulic Horákové a Boreckého v Českých Budějovicích, ke druhé došlo na hlavním silničním tahu I/3 v katastru Dolního Dvořiště a ke třetí pak v Nádražní ulici v Milevsku. Při všech došlo k vážným zraněním motorkářů. V Českých Budějovicích byl zraněný motorkář odvezen do nemocnice sanitou ZZS, v dalších dvou případech musel ke zraněným motorkářům vzlétnout vrtulník letecké záchranné služby. Příčiny nehod jsou předmětem právě probíhajícího šetření policistů.
Tímto krátkým výčtem varujeme nejen motorkáře, ale i ostatní řidiče, cyklisty či chodce, aby dodržovali pravidla bezpečnosti silničního provozu a řízení vozidel či bezpečnému pohybu na silnicích věnovali maximální pozornost. Mementem by měly být i čtyři smrtelné dopravní nehody na jihočeských silnicích z minulého víkendu.
Pamatujme vždy na pravidlo šťastného návratu.    
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
3. července 2015
    

vytisknout  e-mailem