Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejen muži řídí pod vlivem alkoholu

TEPLICKO - Měla v dechu 2 promile alkoholu; Šel po „tvrdém“ ... 

Nejen muži řídí pod vlivem alkoholu

     O tom se přesvědčili policisté z trnovanského obvodu, kteří v sobotu před půlnocí kontrolovali v Thámově ulici v Teplicích řidičku osobního vozidla. Ta jevila známky opilosti, a proto byla vyzvána k provedení dechové zkoušky, která prokázala, že 29letá žena má v dechu 2 promile alkoholu. Řidička se policistům doznala, že v průběhu večera vypila několik skleniček alkoholických nápojů. Z místa kontroly byla převezena na policejní oddělení k výslechu. Po vystřízlivění jí bylo následující den ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento skutek hrozí trest odnětí svobody až na 1 rok.

Lednové vloupání do domu objasněno

     Lednové vloupání do rodinného domu v Dubí se podařilo objasnit dubským policistům. Tehdy se někdo vloupal do přízemí, kde z obývacího pokoje a pracovny odcizil troje hodiny, obraz a dětský kočárek v celkové hodnotě téměř 15 tisíc korun. Nyní byl z tohoto skutku obviněn 55letý muž z Novosedlic, kterému za krádež a porušování domovní svobody hrozí v případě uznání viny až tříletý pobyt za mřížemi.

Šel po „tvrdém“

     V neděli v odpoledních hodinách přijel do Teplic „na zkušenou“ 26letý zloděj z Mostu. V rodném městě je už známou firmou, policisté ho zde za opakované krádeže již řešili a soud ho odsoudil. Ani v Teplicích neunikl bystrým očím pracovníka ostrahy v jedné z prodejen potravin. Z celého sortimentu si vybral regál s tvrdým alkoholem a pod bundu si strčil 4 láhve kvalitního destilátu v celkové hodnotě 1400 korun.  Poté prošel uzavřenou pokladnou bez zaplacení. V ten okamžik ho zastavila ostraha obchodu, která přivolala policejní hlídku. Na cestě domů byl muž „bohatší“ o další sdělené podezření z přečinu krádeže.

7. března 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje   

vytisknout  e-mailem