Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nejen pražští a středočeští policisté pátrají po mladém cizinci

Podezřelého mladíka hledají policisté nejen v Čechách, ale i v Lotyšsku. 

Kriminalisté specializující se na pátrání po osobách z třetího policejního obvodu hledají od 19. května 2014 dvaadvacetiletého cizince, který měl společně se svým ruským kamarádem oloupit jednatřicetiletého muže. V brzkých ranních hodinách doprovodili mladého opilého Čecha z Karlova náměstí do jeho bytu v Libni, kde ho pak násilím svázali, připoutali k sedací soupravě, znemožnili jeho vidění a několikrát ho udeřili do obličeje, hrudníku a rukou. Poté z bytu odcizili notebook, dvoje náramkové hodinky, klíče od vozidla, tisíc korun a dvě sportovní tašky v celkové hodnotě asi deset tisíc korun.
 
Detektivové z Palmovky, zabývající se loupežemi, zjistili během pár týdnů, kdo má přepadení na svědomí, devětadvacetiletého Rusa vzápětí dopadli a obvinili z loupeže, nicméně jeho lotyšský kamarád kriminalistům stále uniká. Detektivové ho proto v polovině května vyhlásili v celostátním pátrání jako hledaného. Státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 8 pak navíc 28. května vydal na mladého muže předchozí souhlas se zadržením jako podezřelého ze spáchání trestného činu loupeže. Lotyš je podle kriminalistů celostátně hledaný nejen v Čechách, ale i v rodném Lotyšsku. Čeští policisté oslovili cestou Interpolu ke spolupráci i kolegy z Lotyšska, nicméně podle jejich informací se hledaný na jejich území nezdržuje.  
 
Ovšem tento souhlas se zadržením vydal 2. června i státní zástupce z Obvodního státního zastupitelství Praha – západ, který mladého cizince podezřívá ještě z dalších trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hledaný muž totiž odcizil platební kartu padesátileté ženě a z jejího účtu se mu pak podařilo přivlastnit téměř čtyři sta tisíc korun. Tímto případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Jesenici ve Středočeském kraji.
 
Hledaný cizinec je vysoký mezi 170 až 180 centimetry, střední postavy. Má světlou pleť, nakrátko střižené světlé vlasy a šedomodré oči.
 
Odkaz na pátrací relaci naleznete zde: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8280519140114
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 12. 8. 2014

vytisknout  e-mailem