Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nejlepší policisté oceněni

Vyhlášení nejlepších sportovců, policistů a občanských zaměstnanců krajského ředitelsví 

 
 Včera, ve čtvrtek 19. března 2009, proběhlo na Zámku v Ostravě - Porubě slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců, policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje za rok 2008.
 
      Toto ocenění se předávalo poprvé a bezesporu tak vznikla nová tradice pro možnost ocenění dobré práce pracovníků krajského ředitelství policie. Vyhlášeny byly celkem čtyři kategorie:
*    nejlepší sportovec
*    nejlepší policista
*    manažer roku 
*    nejlepší občanský zaměstnanec
 
          Akce se zúčastnilo kromě vedení krajského ředitelství rovněž několik významných hostů. Byli mezi nimi například náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje doc. Ing. Marian Lebiedzik, Ph.D..
 
           Jako první byl k pultu řečníků pozván náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje doc. Ing. Marian Lebiedzik, Ph.D.. Uvedl, že vnímá tyto akce pozitivně s tím, že je potřeba vyzdvihnout a ocenit dobrou práci,
v tomto případě policistů a dalších osob. 
nej polic08_1.jpg nej polic08_1.jpg
         
       Následovalo vystoupení ředitele Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje plk. RNDr. Jaroslava Skříčila. Pan ředitel konstatoval, že tato akce jistě založila novou tradici v rámci útvarů krajského ředitelství, protože dosud se obdobná akce nekonala. Kromě nejlepších policistů se vyhlašovala i kategorie nejlepší sportovec, což je určitě dobré, protože i ti dělají dobré jméno Policii ČR nejen v Evropě, ale i ve světě. Pan ředitel samozřejmě poděkoval za práci všem policistům a pracovníkům, kteří svou prací dělají dobré jméno policii. Zhodnotil náročnost úkolů, které byly zvládnuty v minulém roce (příprava a přechod na novou strukturu po zrušení okresních ředitelství, vyzdvihl vynikající práci zejména personalistů při náboru nových policistů apod.) a připomenul některé další důležité úkoly, které nás ještě čekají v letošním roce (zejména příprava rozdělení krajského ředitelství na dva kraje od 1. ledna 2010).
 
 
Sportovec roku

nej polic08_3.jpg nej polic08_3.jpg

V kategorii Sportovec roku bylo oceněno celkem 26 sportovců v sedmi disciplínách. Jednalo se o kynologii, střelbu, policejní víceboj, karate, běh na lyžích, plavání, judo a výsledky v mezinárodních soutěžích.
 
Výjimečných výsledků dosáhla por. Ing. Klára RAMPÍROVÁ z územního odboru Nový Jičín, která na celorepublikovém přeboru Policie ČR v policejním víceboji obsadila v kategorii žen celkově první místo. Na Policejním mistrovství České republiky 2008 v policejním víceboji pak obsadila v kategorii žen celkově druhé místo a v soutěži družstev obsadilo družstvo, jehož byla členem, celkově třetí místo.
 
Dále pak nstržm. Andrea ZÁTOPKOVÁ z územního odboru Nový Jičín, která se na Policejním mistrovství České republiky 2008 v plavání umístila v jednotlivých disciplínách čtyřikrát na prvním místě a v soutěži štafet byla členem družstva, které obsadilo třetí místo.  
 
Jednoznačně největšího sportovního úspěchu dosáhla pprap.  Pavla PRÖLOVÁ z územního odboru Frýdek-Místek, která  na Policejním mistrovství České republiky 2008 v judo obsadila první místo. Dále pak na policejním mistrovství světa, které se konalo v prosinci 2008 v hlavním městě Lybie Tripolisu, obsadila ve své váhové kategorii třetí místo a v kategorii bez rozdílu vah obsadila rovněž třetí místo.
 
Nejlepší policista roku

nej polic08_2.jpg nej polic08_2.jpg

Dále bylo oceněno celkem 11 policistů z různých policejních služeb. Mezi oceněnými byli pracovníci kriminální služby, dopravní služby , ale také odboru kriminalistické techniky a expertiz.
 
Za zmínku stojí například ocenění  kpt. Ing. Rostislava Choboly, který se jako vrchní komisař na odboru obecné kriminality krajského ředitelství zaměřuje na boj s extrémistickou trestnou činností, diváckým násilím a na práci s menšinami. Je uznávaným odborníkem jak v regionu, v České republice, tak i v zahraničí. Podílí se rovněž na různých preventivních projektech týkající se předcházení a zamezování projevů rasové nesnášenlivosti, snižování rizik spojených s diváckým násilím a zlepšování obrazu policie při práci s menšinami.
 
Jedním z dalších oceněných byl i mjr. Bc. Petr Kozák, který pracuje jako vedoucí skupiny   služební kynologie a se svým psem dosáhl mnoha významných úspěchů při vyhledávání omamných a psychotropních látek.
Pro zajímavost - snad nejvyššího neformálního ocenění se dostalo jeho psu Foxovi v uplynulém roce ze strany samotného pachatele trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek, který se v tušení blížícího se střetu se zákonem snažil zbavit důkazů. Objemný balík sušené rostlinné drogy ukryl v plném seníku tak důkladně, že ačkoli jej dle vlastních slov několikrát celý v potu tváře přeházel, nepodařilo se mu jej najít. Pro Foxe bylo pak v rámci nařízené domovní prohlídky dílem okamžiku odhalit úkryt několika balíků drogy důkladně hermeticky uzavřených v několikanásobných igelitových obalech a ukrytých hluboko v uskladněném silně aromatickém seně. V této chvíli pravdy samotný pachatel rezignovaně složil poklonu Foxovu čichu a uznal, že proti takovému soupeři nemá nejmenší šanci.
 
Jméno služebního psa: FOX
Plemeno: Belgický ovčák (varieta malinois)
Narozen 30.11.1997 - letos se tedy dožívá 12 let
Ve službě od 1.5.1998 - i on si tedy již zaslouží medaili "Za věrnost"
Kategorie použití: specialista pro vyhledávání omamných a psychotropních látek
 
FOX celý svůj aktivní služební život pomáhal svému psovodu při vyhledávání důkazů a odhalování případů i té nejzávažnější trestné činnosti a v letošním roce se chystá odejít z aktivní služby do "psího důchodu" a strávit v láskyplné péči svého psovoda své stáří v kruhu jeho rodiny.
 
 
Manažer roku
            Toto ocenění si převzal ředitel kanceláře ředitele Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje plk. Mgr. Ivo Vykopal, který se významnou měrou podílel na vytváření nové koncepce policie v rámci krajského ředitelství.
 
Nejlepší občanský zaměstnanec
Z občanských zaměstnanců bylo oceněno celkem 12 pracovníků z oblasti ekonomické a personální. Ve všech případech za odvádění velmi dobré práce.
 
 
 
           
                                                                                                  mjr. Ing. Miroslav Pech
                                                                                vedoucí preventivně informačního oddělení
                                                                                                                      a     
                                                                                                 por. Mgr. Soňa Štětínská

                                                                                komisař preventivně informačního oddělení

vytisknout  e-mailem