Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejprve kradli, pak i loupili

MOST- Soud poslal oba recidivisty do vazby; Muž přišel na odpočet vody a ukradl mobil; I přes vykázání přišel do bytu. 

 

Chtěli ukrást slunečník v hospodě, odcizili v zahradě u domu nábytek a oloupili muže, kterého náhodně potkali

Vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dva muže ve věku 26 a 24 let z Litvínovska. Ti měli tento týden v obci Horní Jiřetín krást na zahradě rodinného domu, kam vnikli ve večerních hodinách přes otevřená vrátka a odcizit zahradní nábytek. Krátce na to s lupem v ruce potkali 35letého muže, kterého neznali a zřejmě se ho zalekli. Lup odhodili na trávník a přistoupili k němu a snažili se mu vytrhnout z ruky pytel, kde měl mraženou rybu. Muži se měli domnívat, že v pytli má kameru. A když se bránil, napadali ho pěstmi, povalili na zem, kopali do něj a poté mu prohledali kapsy, ze kterých odcizili mobil, klíče, doklady a peníze. Pak rychle zmizeli a předchozí lup nechali na místě. Policie, která přijela na základě oznámení, oba výtečníky brzy zadržela. Policisté hamerského oddělení si vzpomněli, že ten večer se měli dva neznámí muži v místní restauraci pokusit odcizit slunečník, ale byli přistiženi. Hlídka poté pátrala v obci a v jednom domě spatřila podezřelé muže odpovídající popisu. Za pomoci dalších hlídek je zadržela. Oba skončili v cele a vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání. Byli již v minulosti odsouzeni a jsou v podmínce. Poškozený utrpěl hmotnou škodu ve výši 3 000 korun, se zraněním musel vyhledat lékařské ošetření. Policie zajistila poškozený mobil i mraženou rybu.

Okresní soud v Mostě dnes oba recidivisty poslal do vazby.


 

Podvodník přišel na odpočty a ukradl mobil

Po podvodníkovi pátrají mostečtí policisté. Ten zazvonil u bytu jednoho Mostečana na sídlišti Pod Šibeníkem a řekl, že jde provést odečet vodoměrů. Neznámý se ničím neprokázal a mladý muž ho vpustil do svého bytu. Podnikavec stihl v nestřeženém okamžiku sebrat ze stolu v pokoji mobilní telefon a poté rychle odejít. Okradený muž se obrátil na policii a hmotnou škodu odhadl na částku 9 000 korun.


 

Nedodržel podmínky vykázání, vnikl do bytu a kradl tam

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 48letému muži z Mostu. Ten byl koncem července kvůli domácímu násilí na své přítelkyni policejní hlídkou ze společné domácnosti vykázán, protože ženu napadl fyzicky a to v přítomnosti nezletilého dítěte poškozené. Vykázání bylo prodlouženo okresním soudem a muž i přesto v srpnu do bytu vnikl násilím a odcizil tam finanční hotovost a mobilní telefon.


 


 

Lup chtěl prodat, plán mu nevyšel

S nekalým úmyslem přišel do jednoho mosteckého supermarketu nakupovat 29letý muž z Mostu. Zamířil do oddělení drogerie a v něm si vybral sedm deodorantů v celkové hodnotě 448 korun. Lup si v prodejně uložil do batohu, který měl s sebou, a poté prošel pokladnou bez placení. Tam na něj již čekal pracovník tamní ostrahy, který ho zadržel. Podnikavec skončil na policii, od které si odnesl vzhledem ke své kriminální minulosti záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

V baru zapomněl ledvinku s penězi, přišel o ně

Nemilé zjištění čekalo tento týden hosta jednoho mosteckého baru. V podvečerních hodinách navštívil toaletu, kde si odložil ledvinku a tu tam zapomněl. Vrátil se ke stolu a vzápětí absenci ledvinky zjistil. Našel ji na toaletě, jenomže byla prázdná. Mostečanovi z ní kdosi odcizil poměrně vysokou finanční hotovost, kterou měl uvnitř uloženou. Okradený muž se obrátil na policii. Ta nyní šetří, kdo se v podniku nezákonně obohatil.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 19. srpna 2015


 

vytisknout  e-mailem